HALLOUMOTI - Halloumis - Fetás tekercs / Latsia
Ezt a gyorsan elkészíthető finom sósságot tegnap sütöttük Anyósommal, az Ő receptje szerint.
2 féle sajt van benne, a Halloumi a tradicionális ciprusi görög és a Feta /azt mindenki ismeri/ a görögországi.
De természetesen helyettesíthetők bármilyen hasonló állagú sajttal.
tészta:
4 csésze liszt
3/4 csésze olaj
1 csésze narancslé
2 tk sütőpor
A hozzávalókat összegyúrjuk, letakarva hűtőben pihentetjük 1 órát.
töltelék:
20 dkg Halloumi sajt reszelve
20 dkg Feta sajt morzsolva
menta - most szárított ment bele
3 tojás
A hozzávalókat össszekeverjük.
+ szezámmag a külsejére
A tésztát kettéosztjuk, az egyik felét kinyújtjuk és megkenjük a töltelék felével.
Feltekerjük mint a bejglit, szezámmagba forgatjuk és kikent tepsire tesszük.
Ugyanígy járunk el a maradékkal is.
180 fokon 45 perc alatt készresütjük.
De jó! narancslé van a tésztájában? Fetával ki tudnám próbálni, de ugye menta nélkül is jó lehet? (nem igazán vagyok valamiért jóban vele...)
VálaszTörlésGyönyörű, biztos finom is. Mindenképp kipróbálomn! És a fotó remek!:))
VálaszTörlésMilyen szép!
VálaszTörlésNagyon guszta!!! És milyen egyszerűnek tűnik. A narancslén én is elcsodálkoztam, de biztosan finom tőle!!:)
VálaszTörlésSziasztok!
VálaszTörlésHello Nina, thanks to You!:-)
Kata, igen narancslé, nem érződik ki igazán, itt Cipruson sokszor teszik sütikbe folyadékként, tejet kevésbé használnak.
Menta nélkül is tökéletes, sztem bármilyen fűszerrel, vagy nélkülük!
Mónika, köszi, kedves vagy!:-)
Csibe, köszi:-)
Gizi, tényleg egyszerű, sztem a görög konyha előnyben részesíti az egyszerű elkészítést:-)
Még a Görög krémes is pikk-pakk készen van, pedig az íze és a külseje sok munkát láttat....de nem!
Már régóta vadászok Halloumi sajtra. Sajna, nem sok sikerrel. :-( Nagyon ízlett grillezve.
VálaszTörlés