2010. február 22.

CAPONATA


CAPONATA

Klasszikus olasz pikáns zöldségkeverék, ami nagyon finom friss kenyérrel, tésztával vagy sült húshoz.


4 főre


2 ek olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 paprika
1 padlizsán
1 zellerszár
1 doboz darabolt paradicsom - 50 dkg
2 ek balzsamecet
2 ek mazsola
1 dl víz
1 dl zöld olíva
1/2 tk só
1/4 tk bors
1 tk cukor
1 ek pirított mandula vagy kesudió


A paprikát, a padlizsánt, és a zellerszárat 2-3 cm-es darabokra vágtam.
A megtisztított és felaprított hagymát és fokhagymát, valamint a zöldségeket pár percig pirítottam.
Hozzákevertem a paradicsomot, az ecetet, a mazsolát és a vizet, majd fedő alatt 15-20 perc alatt készrefőztem.
Hozzákevertem az olívát, sóztam-borsoztam-cukroztam és megszórtam a pirított mandulával.

1 megjegyzés: