2010. március 29.

ROZMARINGOS BÁRÁNYBÉLSZÍN CHILIVEL


ROZMARINGOS BÁRÁNYBÉLSZÍN CHILIVEL

Egy igazán különleges húsétel az Ünnepre, garantált sikert arat vele, aki evvel kínálja  vendégeit.
Elkészítésének rövid ideje és egyszerűsége azonban megkönnyíti az ünnepi készülődést.
Friss salátával, vagy burgonyával körítve tálaljuk.

2 db báránybélszín
1 ek olívaolaj
1 chilipaprika
1/2 fej fokhagyma
2 szál rozmaring
só, bors

A chilipaprikát és a fokhagymát felszeleteljük, a rozmaringot felaprítjuk.
A húsokat sózzuk-borsozzuk.
Felhevítjük az olajat és rádobjuk a chilipaprikát, a fokhagymát és a rozmaringot, 1 percig pirítjuk.
Ráfektetjük a húsokat és 5-6 perc alatt körbesütjük.
Rózsaszínre sütve az igazi, de ha inkább átsütve szeretitek a sütési idő 2-3 perccel hosszabb.

4 megjegyzés:

  1. Hoppá, én ezt már láttam!:)))

    VálaszTörlés
  2. Szia Anyám! :) A férjem a megjelenés óta feni magát erre a receptre, úgyhogy muszáj leszek felhagyni a bárányok sajnálgatásával és el fogom készíteni.

    VálaszTörlés
  3. Szepyke, nem mondod:-)))

    Kislányom, én is nagyon sajnálom a bárányt, de "apád" szereti, ezért muszáj volt készítenem neki már húsvét előtt is:-)
    Tudod, meséltem Neked, hogy a férfinép....:-))

    Bianka, tényleg az, mert gyorsan készen van és nagyon finom, ami ugye nem egy hátrány a rohanásban...legalábbis én folyamatosan loholok az Ünnepek környékén:-)

    VálaszTörlés