2010. április 6.

NUGÁTOS CSOKOLÁDÉTORTA SZEDERZSELÉVEL


NUGÁTOS CSOKOLÁDÉTORTA SZEDERZSELÉVEL

Ezt a tömör finom csokis - mogyorós - marcipános sütit is Húsvétra készítettem, pillanatok alatt készen van, csak hűlnie kell...tilos nem kipróbálni!:-))

14 szelet

alap:
25 dkg mandulamassza vagy marcipán

nugát trüffelkrém:
25 dkg étcsoki
25 dkg nugát
2,5 dl tejszín
2 ek rum vagy konyak

szederzselé:
2 dl szederlekvár
2 lap zselatin

Egy 24 cm-es kerek tortaformát kibéleltem folpack-kal.
A mandulamasszát megreszeltem és a tortaforma aljára nyomkodtam vizes kézzel.

A tejszínt felmelegítettem egy edényben és beletördeltem a csokit és a nugátot.
Óvatosan kevergettem addig, amíg megolvadtak.
A tűzről lehúzva hozzákevertem a rumot/konyakot.
Ráöntöttem a masszát a mandulamassza - alapra és egyenletesen elkentem.
Behűtöttem 4 órára.

A zselatinlapokat hideg vízbe áztattam 5 percre.
A lekvár felét felmelegítettem és lehúztam a tűzről.
A zselatint kivettem a vízből és a meleg lekvárban kevergetve megolvasztottam.
Hozzákevertem a maradék lekvárt is, és ráöntöttem a kihűlt tortára.
Visszatettem a hűtőbe egy kis időre, majd díszítve tálaltam.

Latsia:
- féladagot készítettem 18-as tortaformában....kár, mert nagyon finom lett:-)))
- bármilyen sötétebb színű pirosas lekvárral jó

3 megjegyzés:

  1. Csodálatosan néz ki. És az íze is az lehet. Mostanában úgy is nagyon lekváros lettem

    VálaszTörlés
  2. Jujj, de nagyon jó lehet! :)))
    Már megint fél adag? :D

    VálaszTörlés
  3. Bianka, ez tényleg nagyon extra lett...

    Csipet, az...muszáj..így is 4x járok kondizni, mert jön a bikini szezon:-))

    VálaszTörlés