NUGÁTOS CSOKOLÁDÉTORTA SZEDERZSELÉVEL
Ezt a tömör finom csokis - mogyorós - marcipános sütit is Húsvétra készítettem, pillanatok alatt készen van, csak hűlnie kell...tilos nem kipróbálni!:-))
14 szelet
alap:
25 dkg mandulamassza vagy marcipán
nugát trüffelkrém:
25 dkg étcsoki
25 dkg nugát
2,5 dl tejszín
2 ek rum vagy konyak
szederzselé:
2 dl szederlekvár
2 lap zselatin
Egy 24 cm-es kerek tortaformát kibéleltem folpack-kal.
A mandulamasszát megreszeltem és a tortaforma aljára nyomkodtam vizes kézzel.
A tejszínt felmelegítettem egy edényben és beletördeltem a csokit és a nugátot.
Óvatosan kevergettem addig, amíg megolvadtak.
A tűzről lehúzva hozzákevertem a rumot/konyakot.
Ráöntöttem a masszát a mandulamassza - alapra és egyenletesen elkentem.
Behűtöttem 4 órára.
A zselatinlapokat hideg vízbe áztattam 5 percre.
A lekvár felét felmelegítettem és lehúztam a tűzről.
A zselatint kivettem a vízből és a meleg lekvárban kevergetve megolvasztottam.
Hozzákevertem a maradék lekvárt is, és ráöntöttem a kihűlt tortára.
Visszatettem a hűtőbe egy kis időre, majd díszítve tálaltam.
Latsia:
- féladagot készítettem 18-as tortaformában....kár, mert nagyon finom lett:-)))
- bármilyen sötétebb színű pirosas lekvárral jó
Csodálatosan néz ki. És az íze is az lehet. Mostanában úgy is nagyon lekváros lettem
VálaszTörlésJujj, de nagyon jó lehet! :)))
VálaszTörlésMár megint fél adag? :D
Bianka, ez tényleg nagyon extra lett...
VálaszTörlésCsipet, az...muszáj..így is 4x járok kondizni, mert jön a bikini szezon:-))