A kiindulópont a Nagyim vanília sodója, amiből a RUMOSDIÓ FAGYIT is készítettem, csak 2-vel több tojássárgáját tettem bele.
Egy hibája van, 2 perc alatt elfogy...:-)
Arra azonban rájöttem itt a fagyik készítése során, hogy nemigazán kell hozzájuk a drága Mascarpone!
Ugyanolyan jó, ha zsíros tejszínt teszünk a fagyihoz tejjel keverve, de vagy 25 % zsírtartalmút, vagy még ennél is nagyobb zsírtartalmút de akkor tejjel keverve úgy, hogy a végeredmény kb. 25 %-os legyen.
És akkor tuti krémes lesz a fagyi!:-))
CSOKOLÁDÉ FAGYI
5 dl 25%-os tejszín
2 ek kakaópor
1 tk vanília esszencia
5 dkg tejcsoki
4 tojássárgája
10 dkg cukor
A cukrot a tojássárgájákkal fehéredésig keverem.
A tejszínt felmelegítem egy lábosban a kakaóporral elkeverem és beletördelem a csokit.
Összeolvasztom az egészet.
Óvatosan hozzáforgatom a cukros tojást és sűrűsödésig keverem kb.10-15 perc.
Hozzákeverem a vaníliát és hűlni hagyom.
(Én a mélyhűtőbe teszem félórára, így hamar lehűl.)
A fagyigépbe teszem és 30 perc múlva kész a krémes csokifagyim!:-))))
Igazán remek kis desszert :)
VálaszTörlésGyönyörűséges már megint!!!
VálaszTörlésHa nincs valakinek fagyigépe, csak akkor kell a mascarpone, mert gép nélkül nem lehet másképp azt a csodás krémes állagot elérni. Nekem sajna nincs, de tejfölből kicsöpögtetett mascarponéval tudom korrigálni ezt a hiányosságot.
Fagyigép mellett tényleg nem kell, az gyönyörűen krémesít/habosít :)
A legeslegkedvenc kedvencem a csokifagyi, meg az eper! Esetleg fahéj, málna, vagy vanília:-D:-))
VálaszTörlésNagggggyon szupi!:-)))))
A legfinomabb csokifagyi ! Gép nélkül is krémes, csak ezt készítem.
VálaszTörlés