2 éve Karácsonykor csináltam egy Vaníliás karamell likőrt...
Ahhoz készítettem a karamellt sűrített tejből úgy, hogy egy vizzel teli edényben lassú tűzön karamellé főztem a sűrített tejet a saját dobozában.
ITT a pontos leírás.
Most viszont megpróbáltam hasonlóképp, de inkább zárt térben, vagyis a sütőben elkészíteni és tökéletes lett így is.
Ezt írom most le ide, mert ebből lett aztán a ....
KARAMELLES DIÓFAGYI
Ez a fagyi a Férjem kedvence, mármint a készen kapható... szerinte ez "A FAGYI".
Én meg arra gondoltam, hogy próbáljuk meg itthon elkészíteni, hátha lesz olyan jó, mindenféle műcucc nélkül...jobb lett? Nem! 1000 x jobb lett!:-)))
1 doboz cukrozott sűrített tejet egy lábosba állítottam, amit feltöltöttem 1/2-ig vízzel.
220 fokos sütőbe tettem és 1,5 óra alatt karamellizáltam.
Kihűtöttem, (és csak akkor nyitottam ki, különben kirobban a forró karamell!!!) majd 15 dkg Mascarpone-val és 1,5 dl tejszínnel elkevertem és már ment is a fagyigépbe.
Mielőtt teljesen lehűlt, hozzákevertem 5 dkg diót, amit előzőleg 1 ek cukorral megpirítottam...
El lehet képzelni az ízeket...:-))
Sztem ez lett eddig a legtutibb fagyim!:-)
Ez valami nagyom finom lehet!!!!!!!!
VálaszTörlésEz fantasztikus!!!!!!
VálaszTörlésMindig a C.D. Karammelizált diódarabos-dió jégkrémét esszük, mert Isteni! Hát ez biztos lepipálja!!!
Szia,
VálaszTörlésa dobozos sűrített tejet hol szoktad venni?
Dóri
ÓÓÓ mennyei manna, de finom is lehet
VálaszTörlésHuhh, reméltem, hogy előbb ideérek, mint Szepy :)))))
VálaszTörlésIsteni finomságot készítettél, kár hogy olyan messze vagy, az Óperenciás tengeren is túl :)))))))