Igen, tudom nem a legszebb kenyerem, viszont nagyon finom!:-)
Évekkel ezelőtt sütöttem egy kenyeret, amibe egy kész cucc kellett, a "falusi fehérkenyér alapkeverék".
ITT van.
Finom is lett, mások is előszeretettel sütötték, de mivel most már nem jutok hozzá az ilyen kész dolgokhoz (tán jobb is), megsütöttem szimplán, anélkül.
Viszont tettem bele lenmagot, mert azt annyira szeretjük és olyan egészséges, hogy ki nem hagytam volna semmi pénzért.
Jöjjön tehát akkor a régi kenyér átalakítva és új néven.
Ja, és mutatom a hőmérőt, mennyit mutat árnyékban:-))))
TEJFÖLÖS LENMAGOS FEHÉRKENYÉR
10 dkg előtészta
50 dkg liszt
1 tk élesztő
2 ek lenmag
2 dl víz
1,25 dl tejföl
2 tk só
A hozzávalókat a kenyérsütőgéppel összedagasztottam.
Letakarva egy tálban duplájára kelesztettem, majd átgyúrtam, formáztam és egy formába tettem.
Kelesztettem még percet, majd lekentem egy tojássárgájával.
Sütőt előmelegítettem légkeverésre - maximumra, bedobáltam a jégkockákat a gőzhöz, és azonnal betoltam a kenyeret és 10 perc után 190 fokra csökkentettem a hőmérsékletet és további 30 perc alatt készresütöttem.
Csodálatosan néz ki
VálaszTörlésMiért nem tetszik neked ez a kenyér? Szerintem nagyon ott van!! Ráadásul fincsi is lehet a sok lenmaggal!!!
VálaszTörlésItt ma zuhog, Latsia...Nem kicsit.
A lenmag szerintem is csúcs! a hétvégén a sós sütiből is az fogyott a legjobban, aminek a tetejére azt szórtam:)
VálaszTörlésA kenyér nekem tetszik!:)
Csak békülj ki ezzel a kenyérrel, hiszen fantasztikusan néz ki, s a lenmag?! Hát az nálam is kihagyhatatlan. Olyan jó kis recept, hogy viszem is a többim közé :)) - bár nálunk most megállt az élet a bagetteknél :)) Ma pl: a lenmagos volt a soron.
VálaszTörlésÉn sem értem miért nem tetszik. Szerintem csodaszép :)
VálaszTörlés