2010. október 23.

THAI CSIRKE ENCHILADAS


Az úgy volt, hogy esett egy pici hó, mutatom...:-)
Aztán találtam egy nagyon jónak ígérkező receptet és már készen is volt az ebéd.
Gyors, hihetetlenül finom és egészséges!

THAI CSIRKE ENCHILADAS

1 ek olívaolaj
1 piros kaliforniai paprika vékonyra szeletelve
2 zöldhagyma szeletelt
1 sárgarépa julienne-re vágva
2 csésze babcsíra
1 csésze főtt aprított csirke
1 marék koriander apróra vágva
1 csésze fűszeres Thai mogyorószósz
4 tortilla

tetejére:
1 csésze reszelt sajt

tálaláshoz:
2 ek pörkölt földimogyoró apróra vágva
2 chili szeletelve
1 marék koriander apróra vágva

Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben.
Adjuk hozzá a piros paprikát és 5 perc alatt süssük puhára
Adjuk hozzá a zöld hagymát, sárgarépát, a babcsírát és 1 perc alatt süssük puhára.
Vegyük le a tűzről.
Keverjük bele a csirkét, a koriandert, és 1/2 csészényi földimogyoró szószt.
Tegyünk egy kevés tölteléket a tortillára, tekerjük fel  és tegyük egy sütőlemezre.
Ismételjük meg a többi tortillával.
Öntsük a maradék mogyorószószt az enchiladas-ra és szórjuk meg a sajttal.
Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük, amíg az oldalai rotyognak és a sajt megolvad a tetején, kb. 20-25 perc.
Apróra vágott mogyoróval, chilivel és korianderrel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése