2010. november 7.

CSIRKE BURITO





A burrito Mexikó egyik nemzeti étele -tacos de harina- néven is emlegetik, de az Egyesült Államokban is elterjedt, ahol máig nagyon kedvelt étel.
Különféle változatai vannak, töltik például kolbásszal, amihez barbecue szószt, vagy paradicsomos, chilis öntetet adnak, de szintén elterjedt a hússal, babbal, kukoricával, sajttal, tejföllel , rizzsel, tojással és zöldségekkel is.
Én most csirkével készítettem, de jó fűszeresen, hamár ilyen hideg van!:-)

CSIRKE BURITO

2 csirkemell
1/2 zacskó FAJITAS fűszerkeverék
1 üveg fokhagymás szósz
(helyettesíthető az alábbi keverékkel:  1 vöröshagymát 1 ek olajon megpárolunk, rádobunk 3 gerezd áttört fokhagymát, 1 ek paradicsompürét és 20 dkg hámozott, darabolt konzerv paradicsomot.
Pár percig főzzük, sózzuk-borsozzuk.)

4 nagy tortilla
1 avokádó szeletelve
1 piros színű paprika darabolva
1/2 doboz főtt vörösbab (dobozos)
4 ek tejföl

A csirkemellet felcsíkozzuk és 1 ek olajon átpirítjuk.
Megszórjuk a fűszerrel, átforgatjuk, és felöntjük a szósszal.
Felforraljuk és félretesszük.

Egy tortillát felforrósított serpenyőben mindkét oldalán 1-1 percig sütünk, csak épp, hogy felforrósodjon.
Egy tányérra tesszük és a közepére kanalazunk 1 csíkot a szószos csirkéből.
Ráteszünk a babból, az avokádóból és a paprikából, majd egy kis tejfölt.
Felhajtjuk az egyik oldalát, majd a mellette lévő oldaltól kezdve feltekerjük.
Azonnal kínáljuk.

6 megjegyzés: