2010. november 18.
FEHÉRBOROS SÜTŐTÖKKRÉMLEVES FOKHAGYMÁS RÁKKAL
Már megint egy sütőtökleves....mondhatnánk, hiszen van már belőle egy pár a blogomon...pontosan 5, ez a 6.:-)
De ez most megint más, de tényleg!:-)
Mert ez egy kicsit tengeri ízű!
Nagyon egyszerűen elkészíthető és ünnepi asztalon is megállja a helyét...
Kicsit olyan skandinávos...:-)
FEHÉRBOROS SÜTŐTÖKKRÉMLEVES FOKHAGYMÁS RÁKKAL
5 dl zöldségleves
5 dl halleves (ha nincs, akkor koncentrátum vagy hallékocka vízzel)
1,5 kg (kb) sütőtök hámozva, felkockázva
1 sárgarépa
1 zellerszár
1 hagyma
1 babérlevél
A hozzávalókat egy edénybe tesszük és puhára főzzük benne a sütőtököt.
Ez kb. 20 perc.
Leszűrjük és a levet felfogjuk.
Mixerbe tesszük a leszűrt zöldségeket (babérlevél kuka).
Felöntjük egy kis lével, pépesítjük, majd annyi levet teszünk hozzá, hogy krémleves sűrűségű legyen.
15 dkg koktélrák
1 ek olaj
1 gerezd fokhagyma áttörve
A felforrósított olajon átforgatjuk a fokhagymával a rákot, kb. 5 perc.
A krémlevesbe öntünk 1 dl fehérbort, felmelegítjük, de nem forraljuk (mert akkor az alkohol elillan).
Tányérokba merjük és megszórjuk a frissensült rákocskákkal.
A zellerszár friss zöldjével díszítjük.
Latsia!
VálaszTörlésMa egyet gondoltunk, mármint a a sütőtökkel kapcsolatban.
Én is sütötök krémlevest készítettem. Isteni finom volt.
Gesztenye, máskor is sokszor egyre gondolunk...!:-) minap pld. pont a Babanaplódra gondoltam... életem legkedvesebb ajándéka!:-)
VálaszTörlésMegyek megnézem a leveskédet, ha már feltetted!
Új dimenzióban a sütőtökleves-nagyszerű! Szeretem a rákot, a bortól meg kellemesen pikáns lehet a leveske!
VálaszTörlésFenséges lehet
VálaszTörlésSzeretem a sütőtököt minden formában, és a rákkal nagyon finom lehetett.
VálaszTörlésCsodaszép a fejléced!!!