2010. november 16.
QUESADILLAS MARHASÜLTTEL
A tegnapi KÁVÉS MARHASÜLT-ből maradt 2 kicsi szelet... ebből készült a mai vacsora.
A quesadillas-ba tk. bármit pakolhatunk, a lényeg, hogy a külsejét jól megpirítsuk, és hogy mindenképpen legyen benne reszeltsajt, mert az "ragasztja" össze a tortillát.
Kíváló ötlet maradék-felhasználásra!
QUESADILLAS MARHASÜLTTEL
2 főre
1/2 ek olaj
1/2 vöröshagyma
1/4 zöldpaprika
1/4 csésze sült marhahús csíkokra vágva
1 ek torma
1 ek mártás
2 tortilla
2 marék reszelt sajt ( Provolonés )
Felmelegítjük az olajat egy serpenyőben.
Hozzáadjuk a felszeletelt hagymát és addig pirítjuk, amíg meg nem puhul, kb 5-7 percig.
Hozzáadjuk a felszeletelt zöldpaprikát és addig pirítjuk, amíg meg nem puhul, kb. 5 perc.
Megolvasztunk egy kis vajat egy serpenyőben, és beletesszük a tortillát, körbevajazzuk, majd megismételjük a második tortillával is, amit már benne is hagyunk a serpenyőben.
(Ez azért szükséges, hogy amikor a töltelékkel kezdjük sütni, ne száradjon ki.)
Egy kis sajtot szórunk a serpenyőben lévő tortillára, majd rá a marhahúst, hagymát, borsot, torma és a pecsenyelé, majd a többi sajt, és végül a másik tortilla.
Nyomjuk meg, hogy kicsit lelapuljon, majd süssük, amíg a Quesadilla aranybarna lesz mindkét oldalon, és a sajt megolvad benne.
Szeleteljük 4-be és melegen tálaljuk.
Hűűűűű, de fincsi vacsitok volt.:-)
VálaszTörlésKihívás kitalálni, hogy a maradékot hogyan lehetne újrahasznosítani.
Imádom, hogy nálad már karácsony van!:)
VálaszTörlésAnnyira jól festenek a quesadillaid, legszívesebben rögvest nekiállnék elkészíteni. Csak az a baj, hogy nekem előbb marhasült- maradékot is gyártanom kellene.:D
Poppy, hiszed vagy sem, én már a Kifőztük Karácsony óta karácsonyi lázban égek...:-)
VálaszTörlésPedig az idén (is) megfogadtam, hogy kevesebb sütit gyártok az Ünnepre...
Beletrafáltál! Én is először a Quesadillát néztem ki, ahhoz gyártottam le előre tegnap a húst!:-)))
Hű micsoda finomság
VálaszTörlés