2010. november 4.

Thai Csirke "Mole"


Baromi hideg szél fúj itt északon, bár ma süt a nap... hangsúlyozom, ma ja, és most, lehet, hogy 1 óra múlva már nem... mondtam már, hogy utálom a hideget?:-)
Persze ha mondjuk szikrázó napsütésben, kristálytiszta levegőjű hegytetőn pihenünk két lesiklás közt egy kávézó terszán forraltbort kortyolgatva... na azt azért el szoktam tudni viselni!:-)))
Gondolom Ti is így vagytok evvel...:-))))
Most, mindenesetre maradjunk a jelenben és a valóságnál, íme egy gyors , csípős és egészséges vacsora, a hidegben, jó étvágyat hozzá!:-)

Thai Csirke "Mole"

1 csésze Thai fűszeres mogyorószósz
1/2 csésze csirkehúsleves
2 csirkemell
1/2 csésze reszelt sajt
1 marék friss koriander
1 marék pirított földimogyoró
1 chilipaprika

Egy lábosban összekeverjük a mogyorószószt a levessel és felforraljuk.
Kislángon beletesszük a csirkét és meglocsoljuk a szósszal.
Letakarjuk és 30 percig gyöngyöztetjük.
Megszórjuk a sajttal, lefedjük és addig főzzük, amíg a sajt megolvad, ez kb. 5 perc.
Friss korianderrel, aprított chilipaprikával és mogyoróval megszórva tálaljuk.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon izgalmas étel!! A thai mogyorószószt elő tudnám állítani szerinted? Azzal még nem találkoztam...

    VálaszTörlés