2010. december 9.

GYROS QUESADILLAS


Tudom, tudom némi fogalom és képzavar a neve ennek az ételnek, de mit tegyek, ha a gyros-t most quesadilla-ba tettem?

GYROS QUESADILLAS


A nagyon-nagyon vékony csíkokra vágott sertéshúst gyros-fűszerrel átforgattam és pár perc alatt olajon átsütöttem....aztán a a recept a szokásos...
megolvasztunk egy kis vajat egy serpenyőben, és beletesszük a tortillát, körbevajazzuk, majd megismételjük a második tortillával is, amit már benne is hagyunk a serpenyőben.
(Ez azért szükséges, hogy amikor a töltelékkel kezdjük sütni, ne száradjon ki.)
Egy kis sajtot szórunk a serpenyőben lévő tortillára, majd rá....(ez alkalommal) gyros-t, salátalevelet, pirosszínű paprikát, egy kis hagymát, fokhagymás joghurtot, majd megint reszelt sajtot és rá a másik tortillát.
Nyomjuk meg, hogy kicsit lelapuljon, majd süssük, amíg a Quesadilla aranybarna lesz mindkét oldalon, és a sajt megolvad benne.(1-2 perc elég 1 oldalnak, aztán rá egy kistányér, megfordít és a másik oldalával visszacsúsztatva a serpenyőben megsütjük 1-2 perc alatt)
Szeleteljük 4-be és melegen tálaljuk.

5 megjegyzés: