2011. január 22.

RÁCOLT HÚS



Ez sem új:-) 2006... de attól még igen finoom!:-)
A recept 4 személyre szól, de könnyen "felnagyítható".

RÁCOLT HÚS

4 szelet tarját megsózva félreteszek.
Krumplit, hagymát, paprikát, paradicsomot, felszeletelem.
A mennyiségeknek csak a sütőedény és a család ízlése szab határt.
Nálunk ez 1-2 hagymát, 2-3 paradicsomot és 4 paprikát jelent.
A sütőedényt zsírral jól kikenem, beleteszem a sózott krumplit, erre kerül a hagyma, paprika, paradicsom és végül a hús.
Lefedve mehet a sütőbe kb. 1 óra alatt elkészül.
Félidőben a húst megfordítom, a végén pedig tejföllel megöntözve 5-10 percre fedetlenül teszem vissza sütőbe.

6 megjegyzés:

  1. Jó kis recept és guszta!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki, guszta és főleg kívánatos. Én csirkecombokkal, szárnyával szoktam ilyet készíteni.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó,tartalmas,finom és nagyon guszta:-)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta!! De sajnálom hogy most láttam meg, mert nincs itthon paradicsom, meg paprika, mert különben holnap ez lett volna az ebéd. Jövőhéten megcsinálom az tuti.:)

    VálaszTörlés
  5. az első kép megabrutál. amolyan hadd rohanok ki innen a gép mellől, s gyorsban próbáljam imitálni.

    VálaszTörlés