2011. február 22.

SZALÁMIS FETÁS CSIRKEMELL ASZALTPARADICSOMMAL




Pillanatok alatt összedobható (vendégvárásnál kifejezetten előny) sült.
Na meg persze finom is!:-)
Az én javaslatom, hogy a sülés után, közvetlenül a tálalás előtt cseréljük le a velesült bazsalikomleveleket frissre, mert kissé megbarnulnak süléskor, és az nem annyira extra látvány:-)

SZALÁMIS FETÁS CSIRKEMELL ASZALTPARADICSOMMAL

4 csirkemellfilé
2 ek olvaolaj
só,bors
8 szelet szalámi
12 dkg Feta sajt
8 db aszalt paradicsom
8 levélke bazsalikom

Melegítsük elő a  sütőt 150 fokra.
Süssük meg a csirkemelleket mind2 oldalukon az olajon egy serpenyőben, amíg aranybarnák lesznek.
Sózzuk-borsozzuk és vízszintesen vágjuk be őket.
Tegyünk a mélyedésekbe szalámit, Feta sajtot, aszalt paradicsomot és friss bazsalikomot.
Fektessük őket egy tepsibe és 20 perc alatt süssük készre őket.
A hőfok ( sztem meg a szalámi is ) garantálja, hogy nem száradnak ki.
Friss salátával vagy ízlés szerinti körettel tálaljuk.

9 megjegyzés:

  1. Ez pont nekem való étel!Imádom!

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon pazar!Minden ami benne van,kedvencem,főleg a bazsalikom!

    VálaszTörlés
  3. Kriszta, akkor jó étvágyat hozzá!:-)

    Edó, nekem is kedvencem a bazsalikom a fűszerek közt.

    Anazar:-)

    Családi tűzhely küldök egyet, nyisd az ablakot!:-)

    Mónika, küldök Neked is!:-)

    Biankám, köszi:-)

    Andika, nagyon veszélyes... túl finom:-)

    Gesztenyém, nagyon jó lett tényleg.

    VálaszTörlés