2011. március 8.
FEHÉR CHILI CON CARNE (nem tévedés!)
Nőnapra, virág helyett... :-)
Vannak hölgyek, akik nem rajonganak a marhahúsért és a vörösbabért... nos... nekik ajánlom.
De azért a teremtés koronáinak is ízleni fog, garantálom!:-)
FEHÉR CHILI CON CARNE
(CHILI CON POLLO?)
1 ek olaj
1 hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 ek őrölt édeskömény
1 üveg zöld chilipaprika (nem csípős)
2 friss jalapeno paprika
3 csésze főtt csirkehús
2 doboz főtt fehérbab
2 csésze húsleves
1 tk oregano
só, bors
2 ek keményítő a sűrítéshez
1/2 csésze tej
Forró olajon megpároljuk a felaprított hagymát.
Hozzáadjuk az áttört fokhagymát és a köményt, 1 percig átforgatjuk vele.
Belekeverjük a paprikákat, a csirkét, a babot, a húslevest, az oregano-t és sót, borsot.
Felforraljuk és további 20 perc (sztem 10 perc bőven elég) alatt kislángon megfőzzük.
A keményítőt feloldjuk a hideg tejben és összeforraljuk a chilivel.
Latsia!
VálaszTörlésNagyszerű ötlet, bár én imádom a másikat:-))
Na és az a tányér, nagyon szép, régi időket juttatja eszembe:-)
Latsia!
VálaszTörlésFinom lehet!Mennyire más amikor nem kerül bele pirospaprika.
vittem az ötleted. köszi.
VálaszTörlésMi nagyon szeretjük a fehér babot, elég sokat szoktam használni, de eddig csak salátába. No ezt fel kell venni az elkészítendők listájára. Márcsak azért is, mert irtó finomnak tűnik és nagyon hamar kész. Köszönöm az ötletet.
VálaszTörlésS elfogadtam virág helyett :)))
Gesztenye, én is imádom a Chili con carne-t, semmi bajom vele, de hihetetlenül olyan ízű ez is, ebből is látszik, hogy a fűszer a legfontosabb...:-)
VálaszTörlésNellikém igen, bár a színe inkább a paradicsom hiánya okozza.
4Gyerek, szívesen!
Viki mi is! Például Cipruson készítünk egy sütőben sült egytálételt fehérbabbal az is nagyon-nagyon finom! Olyan ragacsos puha lesz.
Fehérbabból, ha pürésíted kis fokhagymával nagyon jó kis kenőke lesz a szuper kenyereidre!
Sőt a múltkor avokádókrémbe tettem, úgy is jó, dúsítja.
Az egész úgy ahogy van csodás, kaja, fénykép, tálalás és főleg napsütés :)
VálaszTörlésEz nagyon jó ötlet!
VálaszTörlésA tányérod pedig tényleg gyönyörű! :)