2011. március 23.
NUTELLA HÁZILAG
Régóta több külföldi és magyar receptet olvasok a nutella házilagos elkészítésére és nagyrészüket el is készítettem... finomak voltak, de nem győztek meg! Nem véletlen, hogy sokan (nagy cégek) megpróbálták leutánozni a Ferrero remekét és senkinek nem sikerült... vannak jó csokis mogyorókrémek a piacon, de.... de aki nutellát akar, az megveszi az eredetit.
Tehát én sem szeretném eljátszani, hogy márpedig nekem sikerült és íme a tökéletes hasonmása a Ferrero Nutellájának, de.. megcsináltam ezt...
Szerintem és a család szerint, ez áll a legközelebb a nutella ízéhez, állagához és még külön jó benne, hogy amikor esszük - vallja be, aki nem kanállal eszi az üvegből leginkább esténként:-))) - nem marad az a ragacsos állag a szánkban a lenyelése után.
Tehát a lényeg, hogy nagyon finom és simán nutellaként működik a sütikben is.
Asszem hétvégén töltök vele valamit, különben megesszük az egészet nagykanállal!:-))
Eredetileg csak 10 dkg csoki volt benne, de nekem menet közbeni kóstoláskor (folyamatosan teszteltem!) az édeskevésnek tűnt, ezért megdupláztam.
NUTELLA HÁZILAG
1 csésze hámozott, pirított mogyoró
20 dkg tejcsokoládé
4 ek vaj
1 tk vanília esszencia
2 ek mogyoróolaj
5 ek sűrített tej
1/2 tk só
(170 fokon egy tepsin 10 percig sütjük a mogyorót, majd egy konyharuhára borítjuk, betakarjuk és "átgyúrjuk", így lejön a héja és kész a hámozott, pirított mogyoró.)
A csokit megolvasztjuk a vajjal együtt és belekeverjük a vaníliát.
A mogyorót a konyhai robotgépbe tesszük és kb. 4-5 percig a késes éllel daráljuk.
Hagyjuk, hogy forogjon lassan a gép és közben hozzákanalazzuk az olajat, közben óvatosan hozzáöntjük a csokoládékeveréket, a sűrített tejet és a sót. Krémesre keverjük.
Egy üvegbe töltjük és behűtjük.
Nyami-nyami, ez fini lehet! :)
VálaszTörlésEz, írtó veszélyes, szóval ki kell próbálni és azonnal fertőzöm az ismerőseimet is vele:) Köszi:))
VálaszTörlésÉdes élvezet!:-)
VálaszTörlésMelinaki is szereti?
Szia! Egy kérdésem lenne ehhez a csodához: tubusos vagy "hígabb" üveges sűrített tejet használtál? köszi Ági
VálaszTörlésSzemikém... nagyon az!:-)
VálaszTörlésKonyha Tündér, igen, jól írod... úgy rejtegetem a hűtőben, mindig elépakolok valamit, mert vonz...:-)
Nellikém, nagyon is!:-) Melinaki csokiból csak a Kindereket eszi, abból is inkább csak a tojást és azt is csak a benne lévő ajándékfigurért:-)
Édességnek inkább lekvárpárti, de abból is eper és sárgabarack... nem finnyás.... ááááá...:-))
De nem baj, hogy nem édesszájú.
Micsoda egy varázslónő vagy! Ezt meg kell zabálni.:)
VálaszTörlésTulajdonképpen az előnye a legnagyobb hátránya: ezt bármikor el lehet készíteni itthon, aztán bekanalazni egy este alatt, majd másnap újragyártani. Csak ne jönne az a fránya bikiniszezon.:S
Jaj és az a kék pöttyös tányér!A gyengéim a pöttyösek.
VálaszTörlésJaj és az a kék pöttyös tányér!A gyengéim a pöttyösek!:-)
VálaszTörlésLatsia Drága!
VálaszTörlésMegint jól kibabráltál velem! Imádom a nutellát ezért addig úgysem nyugszom míg nem teszek magamévá egy ilyen helyes adagot mint amit Te is készítettél.:D
Nagyon guszta kép
VálaszTörlésDe jó, hogy megcsináltad!
VálaszTörlésNekem is hiányzott egy ilyen gyorsan elkészíthető finomság.
Na tessék ! hát már megint hátborzongató dógöok történtek. Ma vittem ki két üveg nutellát (de olyan bótit) a kondi hütőjébe, hogy ne is lássam. Erre itt ez a csoda. Márcsak azért is elviszem a receptjét, s összehasonlítom, s megállapítom, melyik fogyott el hamarabb.
VálaszTörlésHogy az én unokáim hogy fognak ennek örülni ??? - na meg én is átmegyek addig unokába, amig nyalakodunk. :)
Ja! és Latsia ! tegyél mán valamit az érdekembe, mert valahogy osztoznunk kellene Nellikémmel a pöttyökön. Nekem jó lesz pirospöttyös is :))))
VálaszTörlésLatsia! Én tegnap találtam meg a blogodat, de teljesen kész vagyok mik vannak itt! :))) Ezt a nutellát is ki fogom próbálni!! A macaronokat vagy ma vagy holnap, de szólni fogok és meg is mutatom ha sikerül, ha nem. :) Nagyon köszönöm!
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésTörökmogyoróolaj kell hozzá, vagy jó a földimogyoró olaj is?
A sűrített tej a tubusos sűrű-cukrozott, vagy az üveges folyós-cukrozatlan?