2011. március 30.
SZEZÁMCSÍKOK
Íme egy pillanatok alatt elkészíthető rágicsa!
Én az itt (Svédországban) kapható ún.vékonykenyérből (tunnabröd) készítettem, ami nem tudom hogy otthon kapható-e, de próbáltam már tortillából is, és abból is ugyanolyan jó!
Amikor készen van, még melegen... hű... akkor nagyon kell vigyázni, mert nem lehet abbahagyni az evését, de hidegen is nagyon finom ropogtatnivaló!
Szinte olyan íze van, mint a friss ropinak.
Ne pirítsuk túl, mert akkor sülés után törik!
SZEZÁMCSÍKOK
2 db vékony szögletes "vékonykenyér" (tortilla)
2 ek olvasztott vaj
1 tojássárgája
kb. 3 ek szezámmag
2 tk nagyszemű só
A sütőt 250 fokra előmelegítjük.
Közben összekeverjük a vajat a tojássárgájával és megkenjük vele a tepsire fektetett "kenyér"szeleteket.
Megszórjuk a sóval és a szezámmaggal és a sütő felső rácsán, 4-5 perc alatt megpirítjuk.
A sütőből kivesszük és pizzarádlival vagy éles késsel csíkokra vágjuk.
Köszi, Latsia!:) Ezzel, meg is van a hétvégi molyolási project:)) Nagyon jól néznek ki.
VálaszTörlésIstenien néz ki, el fogom készíteni a napoban
VálaszTörlésSzeretem az ilyen egyszerű sütiket!:-)
VálaszTörlésMilyen guszta!
VálaszTörlésKérlek, nézz be hozzám. Kapsz tőlem " egy jó szót" :)
Örülök, hogy olvashatlak!
Nagyszerű ötlet, a kép is nagyon szép:-))
VálaszTörlésFinom ropi.
VálaszTörlésSzeretnélek meginvitálni az "Egy jó szó" játékra. Kukkants be hozzám, lécci.
Konyhatündér, örülök, ha "takarítási tanácsot" is adtam vele:-))))))
VálaszTörlésBianka, nem is hittem volna, hogy ennyire finom, csak mikor már ettük és ettük és ettük...:-)
Nellikém, hát ez a sütitől azé' messze van, de mint rágicsa... hibátlan.
Ami, köszönöm szépen, jövök!:-)
Gesztenyém, nekem is nagyon megtetszett, mert sokszor vendégváráskor épp az "előételre" kevés az idő..
Hobbychef, köszönöm szépen, jövök!:-)