2011. március 25.
VAJBANSÜLT GNOCCHI PESTO-VAL
Eddig még nem láttam receptet sepenyőben sült gnocchira, az "olasz krumplinudlit" mindenki vízben főzi... eddig én is:-)
Most itt egy variáció, ami szerintem viszont finomabb, mint a vízben "ázott nyam-nyam állagú tészta":-)
Köveket rám, de akkor is nekem jobban ízlik:-)
VAJBANSÜLT GNOCCHI PESTO-VAL
6 dkg fenyőmag
3 ek olívaolaj
1 gerezd áttört fokhagyma
80 dkg friss gnocchi
1 marék friss bazsalikom aprítva
10 dkg reszelt Parmiggiano Reggiano (permezán sajt)
Egy serpenyőben kb. 2 perc alatt megpirítjuk a fenyőmagot és félretesszük.
Felforrósítjuk az olívaolajat, rátesszük a fokhagymát és a gnocchit.
5-8 perc alatt átsütjük, egy kis színt kell kapnia. (Én egy kis vágott bazsalikomot is tettem bele.)
Bazsalikommal, fenyőmaggal és a sajttal tálaljuk.
Nyami, ez tetszik..
VálaszTörlésÉn meg hozzád jönnék....Azt a mindenségit neki, de gusztusos!!! A párom szereti nagyon a gnocchit, csak ő prézli bundában, házi baracklekvárral...:o)))
VálaszTörlésNagyon tetszik az oldalad. Isteniek ezek a receptek. Köszönöm!
VálaszTörlésEz a bejegyzés egy pontot ér Számodra Eszter "Egy jó szó" játékában!
http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html
Szuper recept, szuper ötlet, csodálatos képek!!:)
VálaszTörlésSzia!!
VálaszTörlésÉn adni szeretnék "Egy jó szót" mivel sokat olvasgatom az oldalad és invitálni Eszter játékába!!
Katt ide!
http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html
Finomságos lehet!Még sohasem készítettem
VálaszTörlésgnocchit.
"Drága Latsia ! Én most azon túl, hogy a gnocchit minden formájában szeretem, és imádjuk, másik
VálaszTörlésdologért jöttem.
Nagy szeretettel és tisztelettel hoztam Neked "Egy jó szót" de nem is ragozom, hogy miért, csak azért, mert olyan jó itt Nálad, s úgy egyáltalán mindenért, az emberségért, a fotókért, a csodás receptekért, a közvetlenségedért.......nahát ezért :))))
Köszönöm, hogy olvashatlak.