2011. június 17.

EPERSZÖRP



Egy újabb szörp...na ehhez sem kell sok magyarázat, úgyhogy már írom is a receptet...:-)
Holnap meg jön 1-2 felhasználási módja, csak előtte leugrunk egy kicsit a tengerpartra, mert nagyon meleg van....;-)

EPERSZÖRP


1 kg eper
2 csésze cukor
3 csésze víz

A hozzávalókat egy edénybe tesszük és kb. 20-25 percig kislángon főzzük.
Leszűrjük a szirupot és hűlni hagyjuk.
A felfogott epret palacsintával, mascarpone-ből készült krémdesszerthez  vagy akár fagyival tálalhatjuk!
Ha sűrűbbre szeretnénk a szörpöt, hagyjuk kicsit tovább főni.
Természetesen tisztára mosott üvegekbe eltéve eláll, mint bármilyen más befőtt, szörp vagy lekvár.


2 megjegyzés:

  1. húúú mekkora eprek! Idén, úgy ahogy van, lecsúsztam az eperről! :(
    de ez, fantasztikusan néz ki!!!

    VálaszTörlés