2011. június 22.

FAHÉJAS CSERESZNYÉS SÜTEMÉNY



Vannak sütik amik melegen, vannak amik kihűlve vagy esetleg behűtve finomabbak.
Na ez, azok közé tartozik, ami akkor a legjobb, ha kihűlt.
Kitűnően szállítható is és nem túl nagy adag, ami néha szintén előny... például, ha nem akarunk egy finom sütiből gáztepsinyit befalni:-)))
Igen gyorsan elkészül!
Még melegen fotóztam, bocs a képekért, különben kihűlve szebb!:-))


FAHÉJAS CSERESZNYÉS SÜTEMÉNY


14 dkg sütőporos liszt
1/2 tk fahéj
5 dkg cukor
1 tojás
4 ek tej
8,5 dkg olvasztott vaj

35 dkg kimagozott cseresznye
porcukor a szóráshoz

morzsa a tetejére:
2,5 dkg liszt
2,5 dkg cukor
2,5 dkg vaj
1/4 tk fahéj

A tészta hozzávalóit krémesre keverjük.
(Fakanállal vagy mixerrel.)
Egy 20 cm átmérőjű kivajazott sütőformába töltjük.
Megszórjuk a kimagozott cseresznyével, amit kicsit belenyomkodunk.
A morzsa hozzávalóit kézzel összekeverjük zöldborsó nagyságú morzsásra.
Rászórjuk a cseresznyére és 180 fokos sütőben (légkeverés 160 fok) 35 perc alatt készresütjük.
Hűlni hagyjuk, majd porcukorral megszórva tálaljuk.


5 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta kis sütemény, és a legjobban az tetszik, hogy kicsi adag. Még van cseresznyém, így feltétlen megsütöm. A képek pedig csodálatosak!!!(kicsit irigy is vagyok rájuk, mert olyan szép nagyban tudod feltenni őket:)))

    VálaszTörlés
  2. Ne szerénykedj, ez gyönyörű és látszik, hogy finom is. Nagyon tetszenek a cseresznyés süteményeid, már párat kinéztem! Az meg külön tetszik, hogy kis adag, mert én pont az a típus vagyok, aki meg tud enni fél tepsi sütit egy ültő helyében. :(
    Köszi! :))

    VálaszTörlés
  3. Ez nagyon-nagyon ínycsiklandozó!!

    VálaszTörlés
  4. Imádnivaló, gyorsan el is mentem :)

    VálaszTörlés
  5. Nincs azzal a képpel semmi, sőt!

    VálaszTörlés