2011. június 22.
FAHÉJAS CSERESZNYÉS SÜTEMÉNY
Vannak sütik amik melegen, vannak amik kihűlve vagy esetleg behűtve finomabbak.
Na ez, azok közé tartozik, ami akkor a legjobb, ha kihűlt.
Kitűnően szállítható is és nem túl nagy adag, ami néha szintén előny... például, ha nem akarunk egy finom sütiből gáztepsinyit befalni:-)))
Igen gyorsan elkészül!
Még melegen fotóztam, bocs a képekért, különben kihűlve szebb!:-))
FAHÉJAS CSERESZNYÉS SÜTEMÉNY
14 dkg sütőporos liszt
1/2 tk fahéj
5 dkg cukor
1 tojás
4 ek tej
8,5 dkg olvasztott vaj
35 dkg kimagozott cseresznye
porcukor a szóráshoz
morzsa a tetejére:
2,5 dkg liszt
2,5 dkg cukor
2,5 dkg vaj
1/4 tk fahéj
A tészta hozzávalóit krémesre keverjük.
(Fakanállal vagy mixerrel.)
Egy 20 cm átmérőjű kivajazott sütőformába töltjük.
Megszórjuk a kimagozott cseresznyével, amit kicsit belenyomkodunk.
A morzsa hozzávalóit kézzel összekeverjük zöldborsó nagyságú morzsásra.
Rászórjuk a cseresznyére és 180 fokos sütőben (légkeverés 160 fok) 35 perc alatt készresütjük.
Hűlni hagyjuk, majd porcukorral megszórva tálaljuk.
Nagyon guszta kis sütemény, és a legjobban az tetszik, hogy kicsi adag. Még van cseresznyém, így feltétlen megsütöm. A képek pedig csodálatosak!!!(kicsit irigy is vagyok rájuk, mert olyan szép nagyban tudod feltenni őket:)))
VálaszTörlésNe szerénykedj, ez gyönyörű és látszik, hogy finom is. Nagyon tetszenek a cseresznyés süteményeid, már párat kinéztem! Az meg külön tetszik, hogy kis adag, mert én pont az a típus vagyok, aki meg tud enni fél tepsi sütit egy ültő helyében. :(
VálaszTörlésKöszi! :))
Ez nagyon-nagyon ínycsiklandozó!!
VálaszTörlésImádnivaló, gyorsan el is mentem :)
VálaszTörlésNincs azzal a képpel semmi, sőt!
VálaszTörlés