2011. október 6.
GUINNESS CSOKOLÁDÉS CHEESECAKE
GUINNESS CSOKOLÁDÉS CHEESECAKE
Még a nyáron sütöttem ezt a csokitortát, de aztán amikor a laptopom beadta az unalmast, megfeledkeztem róla...:-)
Most, hogy mentem le a "halott" géprúl egy kis szerkentyű (SATA) segítségével az elveszettnek hitt adatokat, megtaláltam. ( Úghogy gyorsan fel is teszem a képet, receptet meg este írok. )
Annyit előrebocsájtok, hogy a krém (szinte az egész süti egy nagy krém) Guiness sörrel készült. Mindenkinek nagyon ízlett, kivéve nekem...nekem nem volt elég édes.
De mivel különben nagyon jó az elkészítési módja és az állaga, kipróbálom vagy másik sörrel vagy más folyadékkal... addig is, ha erre jár egy sörszakértő, szívesen venném a véleményét, hogy melyik az a sör, ami nem ennyire keserű?
A fotót egyébként "agyonvilágosítottam", mert élőben gyönyörű sötét színű a krém, csak akkor meg ugye pont nem látszana semmi:-)
1 csésze graham keksz
2 ek kakaópor
1 ek cukor
2 ek olvasztott vaj
35 dkg étcsokoládé felaprítva
2 ek tejszín
3 doboz krémsajt ( 3x 225 gr)
1 csésze cukor
1/2 csésze tejföl
3 tojás
1 tk vaníliaesszencia
3/4 csésze Guinness sör
Összekeverjük a felaprított kekszet a kakaóval, a cukorral és a vajjal, majd egy 22 cm-es tortaformába nyomkodjuk.
A csokoládét megolvasztjuk, a krémsajtot belekeverjük.
Hozzákeverjük a cukrot a tejföllel, a tojásokkal, a vaníliával és a sörrel.
A masszát a kekszalapra öntjük és 180 fokos sütőben 1 óra alatt megsütjük. (nem szilárdul meg teljesen, kissé rezgős kell, hogy maradjon)
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd a hűtőben 1 éjszakát pihentetjük.
Másnap szépen szeletelhető.
És a recept? Hol lehet? Elbújt a doboz mögé? Ugye beírod?! Nagyon guszta, krémes tortaság! :o)))
VálaszTörlésÉn kíváncsian várom :)
VálaszTörlésGyönyörű!Úgy megkóstolnám!:)Várom a receptet!
VálaszTörlésKrisztikém beírtam!:-)
VálaszTörlésKöszi Kriszta!
E73, meghoztam:-)
Szuper ez a torta!
VálaszTörlésNagyon érdekes recept. Tetszik! :)))
VálaszTörlésCsodás!:)
VálaszTörlésjaj de jól néz ki! Én, mint csoki imádó mondom!!! :)
VálaszTörlésPróbáld meg nektársörrel; maláta sörrel. Az sokkal édesebb.