Régóta nézegetek a különböző recepteket, amik ezen a néven futnak...de valahogy sosem voltam jóban a krémes süteményekkel, és nem voltak a receptek sem túl meggyőzőek...
De aztán ez meghozta a kedvemet..:-)
Annál is inkább, mert a Férjem a névnapjára "valami jó krémeset süss" -et kért.
Na ez aztán az! Nagyon finom lett, jó nagy adag, egy "normális" családnak elég sztem a fele, de mi ugye bazi nagy görög család vagyunk, így ez a mennyiség is lazán elfogyott!
A receptet szó szerinti fordításban írom le, annyit azonban hozzátennék, hogy legközelebb (merthogy lesz az tuti!), 1-2 dl tejjel kevesebbet teszek hozzá, hogy szebben lehessen szelni.
KINDER BUENO TORTA
tészta:
20 dkg apróra vágott mogyoró
10 tojásfehérje
15 evőkanál cukor
1 evőkanál almaecet
10 dkg Nutella
töltelék:
1.5 l tej (legközelebb csak 1,3 dl)
10 kanál liszt
10 tojássárgája
10 kanál cukor
1 zacskó vaníliás puding
25 dkg margarin
3 zacskó vaníliás cukor
10 dkg olvasztott étcsokoládé
továbbá:
10 dkg étcsokoládé
5 dkg margarin
5-6 evőkanál tej
tetejére:
7 dl tejszín
kevés őrölt mogyoró
Egy 28 x 34-es tepsit jól kivajazunk és megszórjuk egy kis mogyoróval.
A tojásfehérjéket a cukorral habbá verjük, közben belekeverjük az almaecetet.
Óvatosan hozzáforgatjuk a mogyorót és a tepsibe simítva 150 fokon 1 óra alatt megsütjük.
Egy tálcára fordítjuk és megkenjük még forrón a nutellával.
Egy edényben keverjük el a tejet a cukrokkal, a tojássárgájával a liszttel és a pudinggal.
Főzzük meg, majd ha kihűlt, keverjük ki a vajjal habosra.
Osszuk ketté, az egyik fele marad, ahogy van, a másikba keverjük bele az olvasztott csokoládét.
A 2 féle színű krémet fagyikanállal adagoljuk felváltva a tésztára.
(7 egy sorban és 5 széltében nekem.)
Olvasszuk fel a csokoládét a margarinnak és a tejjel, és töltsük ki vele a golyók közti réseket.
Verjük habbá a tejszínt és kenjük meg vele a tortát.
Szórjuk meg mogyoróval.
Tényleg nagyon finom lehet, és jól is néz ki!:))) már csorog...:)))
VálaszTörlésFantasztikus, így elolvasva el tudom képzelni, milyen lehetett:-))
VálaszTörlésEz nagyon durván jól néz ki!
VálaszTörlésKedvencem a Kinder Bueno csoki, szerintem ez is lecsúszna ;)
Az a szelet, az utolsó előtti képen fantasztikusan néz ki, szívesen megenném!!!! Jól hangzik ez a kinder bueno torta.
VálaszTörlésSokszor láttam már a receptjét és a képeit is róla, de ez...Hát, őszintén szólva, elindultam a Pavlov kutyái nyomán...Isteni!
VálaszTörlésEzt vittem Klári! Csuda klassz :)
VálaszTörlésBea, hihetetlenül finom!:-) Én nem vagyok oda a krémes cuccokért, de ez nagyon ott van!:-)
VálaszTörlésGesztenye, igazad vagyon!:-)
Adél, én a gyerek mellett szoktam rá erre a csokira, de most "átszokom" a süti változatára!:-)
Kreatív konyha, bárcsak megkínálhatnálak vele!:-)
Krisztikém, pont így voltam én is!:-) Még tán az nlc-n is sokan sütötték, de nem ezt a változatát... néztem- néztem, tetszettek is, de valahogy nem voltak annyira kívánatosak.
VálaszTörlésAztán kaptam ezt a receptet, és tudtam, hogy nincs visszaút!:-)
Ancsika, örülök, ha tetszik, nem fogsz csalódni!:-)
Ezt most szívesen megkóstolnám ;)
VálaszTörlésBiztos hogy én is el készítem a közel jövőben!!!!
Fantasztikusan guszta és a háttér valami csodás
VálaszTörlésKedves Latsia, szeretném meg kérdezni a sütési idő nem sok? A tojás nem ég meg 1 óra hossza alatt? Én azt gondoltam elég neki 10 perc.
VálaszTörlésElőre is köszönöm válaszod!
Kata
Szia Kata!
VálaszTörlésNem, nem sok az 1 óra! Ezen a hőfokon inkább csak szárad "tészta", kicsit úgy, mint a Pavlova-nál.
Ha nem száradna meg jól eláztatná utána ez a nagy mennyiségű krém.
Meg kell, hogy pirosodjon a teteje, ha gondolod 50 percnél nézd meg, de előbb tuti nem.
Bianka, köszi!:-)
Köszönöm!!!!! Látszik hasonlót sem sütöttem még :)))
VálaszTörlésVégre én is elkészítettem! Nem lett olyan szép, mint a képen, de átütő sikert arattam vele. A tejszínt habszifonból tettem rá, csak annak, aki kérte, így is, úgy is remek volt.Köszönöm a vendégsereg nevében!
VálaszTörlés