2011. október 8.
RAGACSOS FÜGÉS KOCKA DIÓVAL, PISZTÁCIÁVAL ÉS MANDULÁVAL
Van egy kedvenc receptem (több is), amit most újra elkészítettem, csak kicsit másképp.
Nem cseresznyével és a tésztájába nemcsak dió ment.
Ősz van, itt a finom mézédes füge, ez lett a szaftos gyümölcs összetevő.
A hűtőben (nyáron itt szinte minden a hűtőbe kerül) pedig találtam egy kis pisztáciát és mandulát, alig 1-1 vőkanálnyit, így megdaráltam őket és a dió mellé ezek is bekerültek.
Nagyon jó kis ízt adtak így együtt a dióval.
Leírom azért, hogy megmaradjon ez a változat is, az eredeti ITT van.
RAGACSOS FÜGÉS KOCKA DIÓVAL, PISZTÁCIÁVAL ÉS MANDULÁVAL
1 csésze liszt
1 csésze cukor
1 csésze (darált dió, pisztácia, mandula)
1 tk sütőpor
1 csésze tej
1 tojás
50 ml olaj
30 dkg friss füge
A száraz és a nedves hozzávalókat külön-külön tálban elkeverjük.
A fügét a száraz hozzávalókhoz forgatjuk.
A 2 tál tartalmát összekeverjük.
Sütőpapírral bélelt 20 x 20-as tepsibe öntjük.
170 fok-ra (légkeverés) előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Hűlni hagyjuk és kockákra vágjuk.
Nagyon finom sütemény.
Nagyon guszta, jól néz ki:) És ahogy látom, nem ördöngösség az elkészítése:)
VálaszTörlés