2011. november 18.
Diós Brownies
1000 éve sütöm ezt a Brownie-t, de nem volt róla igazán jó kép (lásd egy régi 2. kép)...
Na most sztem lett! (új 1.kép)
Isteni finom, melegen (és hidegen is) ajánlom Mindenkinek!
Elronthatatlan, kivéve, ha túlsütjük, akkor kiszárad és piskóta lesz.
Most 6 dkg vajjal és 4 dkg olajjal készült, mert nem volt elég vaj itthon... "cirmos cica haj, hová lett a vaj...:-)"
Diós Brownies
100 g vaj
100 g keserűcsoki (70% Lindt)
220 g barnacukor
2 tojás
1 tk vanília
125 g liszt
csipet só
1/2 tk sütőpor
100 g darabolt dió
A diós brownie-t nem szabad sokáig sütni, a lényeg, hogy szaftos maradjon.
A vajat közepes hőmérsékleten megolvasztjuk, a keserűcsokit kis darabokra tördeljük és az olvasztott vajhoz keverjük a barna cukorral együtt.
Hűlni hagyjuk.
A tojásokat, a vanília aromát és egy csipet sót hozzákeverjük.
A lisztet a sütőporral elkeverjük és a csokimasszához szitáljuk.
A feldarabolt diót is hozzákeverjük.
Egy zsírozott 20 x 20-as tepsibe töltjük, hogy kb 3 cm magas legyen.
180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készresütjük, de ha légkeveréssel csináljuk akkor csak 15 perc!
Hűlni hagyjuk, és kb 5 cm-es darabokra vágjuk.
Én még sosem próbáltam,de ez nagyon jól néz ki! Azt hiszem eljött az ideje,hogy kipróbáljam. :D
VálaszTörlésNagyon gusztusos... ilyen állagút eddig itthon csak a Costesben ettem...
VálaszTörlésÓ, de jó csokis! Nagyon guszta! Jó kis recept! Megjegyezve...:o)))
VálaszTörlésMegsütöttem. Isteni finom! :D
VálaszTörlésnálunk is nagyon finom lett, köszönöm a receptet! :)
VálaszTörlésMég soha nem készítettem. Jó lesz elkezdeni. De megvárom míg megengedett hogy elvigyem!:)) Köszi!!
VálaszTörlés