2012. január 21.

"Κλέφτικο" - Kleftiko




"Κλέφτικο" - Kleftiko


A legjobb kemencében sütve és bárányhúsból... most azonban sertéshúsból készült sütőben, és így sem lett rossz!:-)

1,5 kg sertéshús kockára vágva
4 nagyobb burgonya meghámozva, cikekkre vágva
1 sárgarépa szeletelve
1 nagy paradicsom felszeletelve
5-6 gerezd fokhagyma egészben, hámozatlanul!
1/2 citrom
1 tk oreganó
só, bors

A húsra friss citromlevet facsarunk.
Egy mélyebb tepsit kiolajozunk és beletesszük a hozzávalókat, fűszerezzük és jól összeforgatjuk.
Alufóliával letakarjuk és 150 fokon 2-3 óra alatt megsütjük.
Ha bárányhúsból csináljuk, a legjobb a bárány lapocka csonttal együtt öklömnyi darabokra vágva,  és akkor van készen, amikor a hús leválik a csontról... nyamm:-)


4 megjegyzés:

  1. Összefutott a nyál a számban rendesen. Kár,hogy bárányhúshoz olyan nehezen tudok csak jutni. De feltétlen ki fogom próbálni.

    VálaszTörlés
  2. Csodálatos ez az étel. De! A paradicsomról, paprikáról nem feledkeztél el?
    Az is nehezen hihető, hogy 1,5 kg húshoz csak 4 db krumplit és 1 (!) db sárgarépát használtál fel.

    VálaszTörlés
  3. Mrs Same. nem fogsz csalódni, nagyon finom!:-)

    Hobbychef, tényleg az, nagyon finom!:-)
    Paprikát nemigen használ a ciprusi konyha, különösen nem húsos ételhez... és semmiképp nem a "mi" zöldpaprikánkat.
    A képen azonban látható a felszeletelt paradicsom, azt valóban kifelejtettem a hozzávalók felsorolásakkor, köszönöm, hogy szóltál, pótoltam.
    Az 1 sárgarépa, pedig pontosan egy sárgarépa. Ez nem egy zöldséges étel... ez egy komoly húsétel, amihez valóban 1,5 kg hús kell és 4 db krumpli, a krumpli igazából csak mutatóban van, csak azért hogy a finom szaftot beszívva kis körete legyen az ételnek.:-)
    Még ha nehezen hihető is el!:-))

    VálaszTörlés
  4. Latsia!
    Nagyon finomat sütöttél. Valóban nagyon húsos étel, nálunk a fiúk nagyon jó néven vennék:-))

    VálaszTörlés