2012. január 21.
"Κλέφτικο" - Kleftiko
"Κλέφτικο" - Kleftiko
A legjobb kemencében sütve és bárányhúsból... most azonban sertéshúsból készült sütőben, és így sem lett rossz!:-)
1,5 kg sertéshús kockára vágva
4 nagyobb burgonya meghámozva, cikekkre vágva
1 sárgarépa szeletelve
1 nagy paradicsom felszeletelve
5-6 gerezd fokhagyma egészben, hámozatlanul!
1/2 citrom
1 tk oreganó
só, bors
A húsra friss citromlevet facsarunk.
Egy mélyebb tepsit kiolajozunk és beletesszük a hozzávalókat, fűszerezzük és jól összeforgatjuk.
Alufóliával letakarjuk és 150 fokon 2-3 óra alatt megsütjük.
Ha bárányhúsból csináljuk, a legjobb a bárány lapocka csonttal együtt öklömnyi darabokra vágva, és akkor van készen, amikor a hús leválik a csontról... nyamm:-)
Összefutott a nyál a számban rendesen. Kár,hogy bárányhúshoz olyan nehezen tudok csak jutni. De feltétlen ki fogom próbálni.
VálaszTörlésCsodálatos ez az étel. De! A paradicsomról, paprikáról nem feledkeztél el?
VálaszTörlésAz is nehezen hihető, hogy 1,5 kg húshoz csak 4 db krumplit és 1 (!) db sárgarépát használtál fel.
Mrs Same. nem fogsz csalódni, nagyon finom!:-)
VálaszTörlésHobbychef, tényleg az, nagyon finom!:-)
Paprikát nemigen használ a ciprusi konyha, különösen nem húsos ételhez... és semmiképp nem a "mi" zöldpaprikánkat.
A képen azonban látható a felszeletelt paradicsom, azt valóban kifelejtettem a hozzávalók felsorolásakkor, köszönöm, hogy szóltál, pótoltam.
Az 1 sárgarépa, pedig pontosan egy sárgarépa. Ez nem egy zöldséges étel... ez egy komoly húsétel, amihez valóban 1,5 kg hús kell és 4 db krumpli, a krumpli igazából csak mutatóban van, csak azért hogy a finom szaftot beszívva kis körete legyen az ételnek.:-)
Még ha nehezen hihető is el!:-))
Latsia!
VálaszTörlésNagyon finomat sütöttél. Valóban nagyon húsos étel, nálunk a fiúk nagyon jó néven vennék:-))