2012. március 27.
Fasolakia me tomata - φασολάκια με ντομάτα Zöldbab (francia bab) paradicsommal
Nem annyira mutatós, mint amilyen finom.
Görög étel, hússal is készítik természetesen, de én most ezt a változatot választottam, mert inkább zöldségre vágytam.
Fasolakia me tomata - φασολάκια με ντομάτα
Zöldbab (francia bab) paradicsommal
50 - 60 dkg friss zöldbab (francia bab)
1 hagyma aprítva
1 ek olaj
1 doboz (400 g) hámozott, darabolt paradicsom vagy ennek megfelelő súlyú friss paradicsom
só, bors
A felaprított hagymát az olajon megpároljuk.
Rádobjuk a megmosott ( 2 végét lecsippentjük) babot és átforgatjuk.
Felöntjük a paradicsommal és annyi húslevessel, amennyiből még épp csak ne lepje el a babot.
Megsózzuk és lefedjük, kb. 20 perc alatt megfőzzük.
Nem legyen teljesen nyam-nyam:-)
Köretként vagy egytálételként fogyasztjuk.
Vannak akik kicsit megecetezik, de nekünk elég pikáns volt a paradicsomtól is.
A kettőt külön, nagyon szeretem. Ki fogom próbálni vajon így milyen lehet :)
VálaszTörlésLatsia!
VálaszTörlésNézz be hozzám légy szíves:-)
http://gesztenyeblog.blogspot.com/2012/03/husveti-ajanlat.html