A mai ebédünk ismét az egészség jegyében készült.
A tészta csicseriborsólisztből van a BARILLA terméke. 😍
Casarecce Arrabiata tonhallal
500 g Casarecce tészta
410 g kockára vágott paradicsom
5 ek olívaolaj
5 gerezd fokhagyma, aprítva
1 chili, magozva és aprítva
1 doboz tonhal
8-10 olajbogyó
só bors
1 csésze reszelt pecorino vagy parmezán
Melegítsd meg az olívaolajat egy nagy serpenyőben, add hozzá fokhagymát és a chilit.
Süsd 2-3 percig vagy addig, amíg a fokhagyma épp elkezd barnulni.
Add hozzá paradicsomot, és forrald fel és takarék lángon főzd 10-12 percig.
Ízesítsd sóval és borssal.
Főzd meg a tésztát csomagolás útmutatása szerint.
Szűrd le a tésztát és öntsd rá a paradicsom mártásra.
Tedd rá az olajbogyót és a tonhalat és keverd át a mártással, azonnal tálald megszórva a sajttal.
A Bertolli cég üveges Arrabiata mártása is kitűnő a kockára vágott paradicsom helyett, akkor elég 5-6 percig főzni a mártást a fokhagymás olajon és nem kell hozzá chili.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése