2020. május 23.

Casarecce Arrabiata tonhallal






A mai ebédünk ismét az egészség jegyében készült. 
A tészta csicseriborsólisztből van a BARILLA terméke. 😍

Casarecce Arrabiata tonhallal

500 g Casarecce tészta
410 g kockára vágott paradicsom
5 ek olívaolaj
5 gerezd fokhagyma, aprítva
1 chili, magozva és aprítva
1 doboz tonhal
8-10 olajbogyó
só bors
1 csésze reszelt pecorino vagy parmezán

Melegítsd meg az olívaolajat egy nagy serpenyőben, add hozzá fokhagymát és a chilit.
Süsd  2-3 percig vagy addig, amíg a fokhagyma épp elkezd barnulni.
Add hozzá paradicsomot, és forrald fel és takarék lángon főzd 10-12 percig.
Ízesítsd sóval és borssal.
Főzd meg a tésztát csomagolás útmutatása szerint.
Szűrd le a tésztát és öntsd rá a paradicsom mártásra. 
Tedd rá az olajbogyót és a tonhalat és keverd át a mártással, azonnal tálald megszórva  a sajttal. 

A Bertolli cég üveges Arrabiata mártása is kitűnő a kockára vágott paradicsom helyett, akkor elég 5-6 percig főzni a mártást a fokhagymás olajon és nem kell hozzá chili.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése