2020. május 14.

EPERMISU POHÁRBAN





Itt már nagyon meleg van, 35 fok volt ma és a hétvége 40-42 fokot ígérnek... szóval, kell ez a kis hűsítő! 😍🍓

EPERMISU POHÁRBAN

4 pohárhoz:

450 g eper
60 g cukor 
60 g víz
1 ek keményítő

8 db babapiskóta

300 g Mascarpone
7 ek porcukor
400 ml tejszín
2 tk vanília
1 cs vaníliás puding por (főzés nélküli)

Először az szirupos epret készítjük el.
Egy edénybe kimérjük a cukrot és a vizet, felforraljuk hogy a cukor elolvadjon, majd belekeverjük az epret és pár percig együtt főzzük. A keményítőt összekeverjük 1-2 ek vízzel és az eperhez adjuk, belekeverjük és besűrítjük. Félretesszük hűlni.

Elkészítjük a krémet.
A konyhai robotgép táljába tesszük az összes hozzávalót és krémesre keverjük.

Összeállítás : amikor az eper lehűlt.
A poharakba rétegezzük így:
eper, babapiskóta, krém, eper babapiskóta, krém, eper
Poharanként 2 babapiskótát használunk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése