2020. május 29.

FRITTATA GOMBÁVAL ÉS SPENÓTTAL





Egy gyors ebéd vagy vacsora, friss salátával isteni!
KETO és GLUTÉNMENTES, PALEO és TEJTERMÉK MENTES.

FRITTATA GOMBÁVAL ÉS SPENÓTTAL

260 g friss spenót
1 tk ghee vagy vaj
120 g gomba, szeletelve
400 g füstölt kolbász, karikára vágva
1 gerezd fokhagyma, átnyomva
só és bors ízlés szerint
8 tojás

Melegítsd elő a sütőt 200°-ra. 
Egy serpenyőben fonnyaszd meg a spenótot közepes lángon. 
Öntsd ki a levet és tedd félre a spenótot.
Tedd a ghee-t egy öntöttvas serpenyőbe és pirítsd át rajta a gombát, a füstölt kolbászt és fokhagymát 2-3 percig.
Add hozzá a spenótot, és egyenletesen oszd elaz egész serpenyőben. Egy tálban keverd össze a tojásokat sóval és borssal, majd öntsd a serpenyőbe.
Óvatosan helyezd  a sütőbe és süssd készre 15-20 perc alatt.
A sütőből kivéve hagyd pihenni 5-10 percig, mielőtt felvágod.
Tálald vegyes salátával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése