2020. július 30.

CSERESZNYÉS-SÁRGABARACKOS DIÓS SÜTEMÉNY






Ez a kedvenc tésztám! Nagyon finom szaftos, nem fullasztó, mint a piskóta. Bármilyen szezonális gyümölccsel variálható. 


CSERESZNYÉS-SÁRGABARACKOS DIÓS SÜTEMÉNY


1 és 1/2 csésze liszt

2 tk sütőpor

1/2 tk só

1 csésze joghurt (görög)

1 csésze cukor

3 nagy tojás

2 nagy citrom héja

1 tk vanília kivonat 

1/2 csésze növényi olaj

1/2 csésze dió

1 csésze cseresznye magozva

1 csésze sárgabarack 


Melegítsd elő a sütőt 170 fokra.

Bélelj ki egy hosszúkás formát vagy egy 30x22 formát sütőpapírral.

Keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót egy tálban, és tedd félre. 

Keverd össze a joghurtot, a cukrot, a tojást, a citromhéjat, vaníliát és az olajat. 

Lassan forgasd össze a száraz alapanyagokat a nedves alapanyagokkal, ügyelve arra, hogy ne keverd túl a tésztát. 

Öntsd a masszát az előkészített formába, szórd meg a dióval, majd a gyümölcsökkel és süsd készre 35-40 perc alatt. Tűpróba.

10 percig pihentesd a formában, majd tedd egy rácsra hűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése