Tonhal tészta saláta
Hozzávalók:
250 g penne (Barilla vörös lencse Pennét használtam)
2-3 zellerszár apróra vágva
1 csésze fagyasztott zöldborsó,
felolvasztva
1 doboz (200 g) tonhal olívaolajban, lecsepegtetve
1/2 lilahagyma vékonyan felszeletelve
A mártáshoz:
1 érett avokádó
1 csésze sima görög joghurt
2 ek apróra vágott friss petrezselyem és további díszítéshez
1/2 citromlé
1 ek dijoni mustár
1-2 fokhagymagerezd
1 tk chili pehely só és bors, ízlés szerint
A tésztát a csomagolás utasításainak megfelelően főzzük meg, majd csepegtessük le és tegyük félre egy nagy tálba kihűlni.
Helyezzük a mártás összes hozzávalóit egy turmixgépbe vagy konyhai robotgépbe, és keverjük simára. Kóstoljuk meg, ha szükséges, ízesítsük.
Öntsük a mártást a tésztára, és keverjük hozzá a zellert, a borsót és a tonhalat. Keverjük össze egy spatulával, amíg szépen bevonja a tésztát.