2020. október 28.

Sós-karamellás pekándiós csokoládé torta









Sós-karamellás pekándiós csokoládé torta


25 Oreo keksz finomra aprítva

5 ek  olvasztott vaj 

30 tejkaramella kocka, kibontva

Tejszín (min.36%-os) 1 csésze + 4 ek külön

1/2 tk só

1 csésze apróra vágott pekándió

2 csésze ét vagy félédes csokicsepp

Tetejére:

nagyszemű tengeri só 

Permetezd be egy 22 cm-es kapcsos tortaformát tapadásmentes spray-vel.

Keverd össze villával az Oreo morzsákat és az olvasztott vajat, majd nyomkodd a forma aljába és kb. 1 cm magasan az oldalára.

Hűtsd be, amíg készen áll a töltésre.

Tedd egy közepes edénybe karamellát és a 4 ek tejszínt.

Melegítsd fel magas hőmérsékleten 2-3 percig, 30 másodpercenként kevergetve, amíg sima nem lesz.

Keverd hozzá a sót, majd a pekándiót, majd egyenletesen terítsd el a serpenyő alján. (Gyorsan kell dolgozni, mert hamar szilárdul és akkor nem kenhető!)

Helyezd egy nagy tálba a csokoládé cseppet és a maradék 1 csésze tejszínt. Melegítsd össze magas hőfokon kb. 1 percig, majd habverővel keverd addig, amíg a csokoládé megolvad és a keverék sima nem lesz. Egyenletesen oszd el a karamell réteg tetején.

Szórd meg a tetejét durva tengeri sóval, és hűtsd be, amíg meg nem szilárdul, kb. 2 óra. 

Hűtőszekrényben tárold. 

Szeletelés előtt vedd ki a hűtőből, vedd le róla a kapcsos forma peremét és úgy hagyd 10 percig pihenni szobahőmérsékleten. 


Latsia:

- puha tejkaramellából kell készülnie, mert különben a hűtés után nem lehet felszeletelni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése