Kolbászos krumplileves
3 ek olaj
1 fej vöröshagyma
30 dkg sárgarépa
30 dkg fehérrépa
40 dkg burgonya
6-7 dl víz
2 babérlevél
1 tk. szárított kakukkfű,
40 dkg füstölt kolbász
1 csokor petrezselyem
1,5 dl tejföl
1 kicsi piros csilipaprika
Forró olajon üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt krumplit és a répákat. Összeforgatjuk, majd felöntjük a vízzel, beletesszük a babérlevelet, a kakukkfüvet, sózzuk-borsozzuk, és fedő alatt kb.20 percig főzzük.
A kolbászt vastagabb karikákra vágjuk és egy serpenyőben megpirítjuk.
A petrezselymet finomra aprítjuk.
A kolbászt a kisült zsírjával együtt a levesbe keverjük, átforraljuk.
Tejföllel tálaljuk, petrezselyemmel és csilivel megszórva.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése