2022. június 6.

Krémes csirke Tikka Masala





Krémes csirke Tikka Masala


A csirkéhez

750 g csirkemell falatnyi kockákra vágva

¾ csésze görög joghurt

1 ek friss citromlé

1 tk fokhagyma aprítva

1 tk reszelt gyömbér

1 tk chilipor vagy paprika

1 tk őrölt édeskömény

1 tk garam masala

1 tk só

2 ek olívaolaj


A tikka masala-hoz

1 ek olívaolaj

1 közepes hagyma felaprítva

1 tk fokhagyma préselve

1 tk gyömbér reszelve

1 tk paprika

1 tk őrölt koriander

1 tk garam masala

1 tk só

½ tk kurkuma por

250 g paradicsomszósz 

1 csésze konzerv kókusztej

1 ek koriander apróra vágva


Egy közepes tálban készítsd el a pácot a csirke, a joghurt, a citromlé, a fokhagyma, a gyömbér, a chilipor, az őrölt kömény, a garam masala, és a só összekeverésével. 

Hagyd a csirkét pácolódni legalább 30 percig (lehetőleg egy éjszakán át).

Melegíts fel egy nagy serpenyőt közepes lángon, és adj hozzá olajat. Amikor az olaj felforrósodott, add hozzá a csirkedarabokat, és süsd 5-6 percig, amíg enyhén megpirul. 

Tedd félre egy tányérra a csirke darabokat, majd ugyanebbe a serpenyőbe  tegyél 1 ek olajat. 

Add hozzá a hagymát és a fokhagymát, pirítsd 3-5 percig, amíg a hagyma áttetszővé nem válik.

Add hozzá a gyömbért és a fűszereket; paprika, koriander, garam masala, só és kurkumapor. Párold egy percig.

Keverd hozzá a paradicsomszószt és főzd pár percig. 

Ha a szósz besűrűsödött, add hozzá a kókusztejet és főzd még 5 percig.

Amikor a tikka masala elkezd bugyogni, tedd vissza a csirkét az edénybe, és hagyd még 10 percig kislángon.

Ha kész, add hozzá az apróra vágott koriandert, és kapcsold ki a tűzhelyet.

Tálald a krémes csirke tikka masala-t egy tál rizzsel!