Krémes csirke Tikka Masala
A csirkéhez
750 g csirkemell falatnyi kockákra vágva
¾ csésze görög joghurt
1 ek friss citromlé
1 tk fokhagyma aprítva
1 tk reszelt gyömbér
1 tk chilipor vagy paprika
1 tk őrölt édeskömény
1 tk garam masala
1 tk só
2 ek olívaolaj
A tikka masala-hoz
1 ek olívaolaj
1 közepes hagyma felaprítva
1 tk fokhagyma préselve
1 tk gyömbér reszelve
1 tk paprika
1 tk őrölt koriander
1 tk garam masala
1 tk só
½ tk kurkuma por
250 g paradicsomszósz
1 csésze konzerv kókusztej
1 ek koriander apróra vágva
Egy közepes tálban készítsd el a pácot a csirke, a joghurt, a citromlé, a fokhagyma, a gyömbér, a chilipor, az őrölt kömény, a garam masala, és a só összekeverésével.
Hagyd a csirkét pácolódni legalább 30 percig (lehetőleg egy éjszakán át).
Melegíts fel egy nagy serpenyőt közepes lángon, és adj hozzá olajat. Amikor az olaj felforrósodott, add hozzá a csirkedarabokat, és süsd 5-6 percig, amíg enyhén megpirul.
Tedd félre egy tányérra a csirke darabokat, majd ugyanebbe a serpenyőbe tegyél 1 ek olajat.
Add hozzá a hagymát és a fokhagymát, pirítsd 3-5 percig, amíg a hagyma áttetszővé nem válik.
Add hozzá a gyömbért és a fűszereket; paprika, koriander, garam masala, só és kurkumapor. Párold egy percig.
Keverd hozzá a paradicsomszószt és főzd pár percig.
Ha a szósz besűrűsödött, add hozzá a kókusztejet és főzd még 5 percig.
Amikor a tikka masala elkezd bugyogni, tedd vissza a csirkét az edénybe, és hagyd még 10 percig kislángon.
Ha kész, add hozzá az apróra vágott koriandert, és kapcsold ki a tűzhelyet.
Tálald a krémes csirke tikka masala-t egy tál rizzsel!