2008. május 29.

KÁVÉS BROWNIE


KÁVÉS BROWNIE / Latsia

22 x 32 cm-es tepsi

50 perc

olvaszd meg és tedd félre:

26 dkg közepesen édes csoki összetörve

1 1/2 csésze cukor

12 ek sótlan vaj, darabolva az evőkanállal

keverd össze:

1 csésze liszt

1/4 csésze kakaó

2 tk sütőpor

1/4 tk só

verd fel:

4 tojás / szobahőmérsékletű /

2 ek nescafé

1 ek vanília kivonat

Melegítsd elő a sütőt 175 fokra.

Olajozd ki a tepsit, béleld ki sütőpapírral és újra kend ki olajjal.

Olvaszd meg a csokit, a cukrot, a vajat egy lábosban víz felett, majd tedd félre és hűtsd szobahőmérsékletűre.
Keverd össze a lisztet, a kakaót, a sütőport és a sót egy tálban és tedd félre.
Verd fel habosra egy mixerben a tojást, a kávét, és a vaníliát, add hozzá a hideg csokoládé keveréket és kapard le az oldalát.
Tedd a
lisztkeverék felét a csokiba, keverd el és tedd bele a másik felét is.
Öntsd a tésztát az előkészített tepsibe és süsd a középső sínen 22-25 percig, amíg a közepébe szúrt fogpiszkálón nem marad tészta.
Hagyd kihűlni, majd egy késsel vágd körbe a tepsi mentén, tegyél egy rácsot a tetejére és hirtelen fordítsd meg.
Húzd le róla a sütőpapírt és fordítsd vissza a sütit, majd szeleteld fel.

Latsia:
- ez a Brownie-recept tk. az "A" Brownie receptem, csak a lányomnak énekeltem a Nyuszi ül a fűben-t így kimaradt belőle még 10 dkg csoki, tehát az itt leírt 26 dkg ment bele az eredeti 36 dkg helyett, viszont ezáltal kávés íze lett, így születnek a receptek:O)))


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése