KÁVÉS BROWNIE / Latsia
22 x 32 cm-es tepsi
50 perc
olvaszd meg és tedd félre:
26 dkg közepesen édes csoki összetörve
1 1/2 csésze cukor
12 ek sótlan vaj, darabolva az evőkanállal
keverd össze:
1 csésze liszt
1/4 csésze kakaó
2 tk sütőpor
1/4 tk só
verd fel:
4 tojás / szobahőmérsékletű /
2 ek nescafé
1 ek vanília kivonat
Melegítsd elő a sütőt 175 fokra.
Olajozd ki a tepsit, béleld ki sütőpapírral és újra kend ki olajjal.
Keverd össze a lisztet, a kakaót, a sütőport és a sót egy tálban és tedd félre.
Verd fel habosra egy mixerben a tojást, a kávét, és a vaníliát, add hozzá a hideg csokoládé keveréket és kapard le az oldalát.
Tedd a lisztkeverék felét a csokiba, keverd el és tedd bele a másik felét is.
Öntsd a tésztát az előkészített tepsibe és süsd a középső sínen 22-25 percig, amíg a közepébe szúrt fogpiszkálón nem marad tészta.
Hagyd kihűlni, majd egy késsel vágd körbe a tepsi mentén, tegyél egy rácsot a tetejére és hirtelen fordítsd meg.
Húzd le róla a sütőpapírt és fordítsd vissza a sütit, majd szeleteld fel.
Latsia:
- ez a Brownie-recept tk. az "A" Brownie receptem, csak a lányomnak énekeltem a Nyuszi ül a fűben-t így kimaradt belőle még 10 dkg csoki, tehát az itt leírt 26 dkg ment bele az eredeti 36 dkg helyett, viszont ezáltal kávés íze lett, így születnek a receptek:O)))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése