2008. augusztus 10.

RIBIZLIS GYŰRŰ


RIBIZLIS GYŰRŰ / Latsia

a tészta:

25 dkg sütőporos liszt
1 tk sütőpor
18 dkg puha vaj
18 dkg cukor
2 felvert tojás
1 ek vanília esszencia
4 ek tej
180 ml tejföl

a tetejére:

3 db érett őszibarack hámozva, felezve, magozva
5 ek aprított őszibarack hámozva
10 dkg ribizli

Melegítsd elő a sütőt 190 fokra és vajazz ki egy 23 cm-es gyűrűformát.
Rakd ki a félbarackokkal úgy, hogy közéjük halmozod a ribizlit és az aprított barackot.
A tésztához keverd össze a hozzávalókat, majd kanalazd a formába és simítsd le.
Süsd meg 35-40 perc alatt, hagyd hűlni pár percig, majd óvatosan fordítsd ki egy tálra.
Hidegen és melegen is egyaránt finom!

Latsia:
- 26 cm-es gyűrűformában csináltam és tele lett vele, nem hinném, hogy a 23-asba s belefér...

1 megjegyzés: