2008. augusztus 6.

Szilvás lepény



Szilvás lepény


5 tojás
20 dkg porcukor
20 dkg vaj vagy margarin
20 dkg liszt
0,5 dl rum
1 csomag vaníliás cukor
50 dkg szilva
a szóráshoz fahéjas porcukor

A cukrot habosra kikeverjük a vajjal, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd felváltva apránként a lisztet és a kemény habbá felvert tojás fehérjét, végül a vaníliás cukrot és a rumot.
A tésztát kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, tetejét dúsan megrakjuk a megmosott, lecsurgatott, kimagozott, félbevágott szilvával.
Előmelegített sütőben, közepes tűznél aranysárgára sütjük.
Ha kihűlt, kockaformára vágjuk, tetejét meghintjük fahéjas porcukorral.
(Nem csak szilvával jó: alma, sárga- vagy őszibarack, cseresznye, meggy is használható hozzá, sőt befőtt, vagy mélyhűtött gyümölcs is megfelel.)

Latsia:
- 180 fokon sütöttem 30 percig
- 24 x 30-as tepsiben

4 megjegyzés:

  1. Ez Lajos Mari klasszikus receptje, imádom! Tényleg minden gyümölccsel isteni!

    VálaszTörlés
  2. Én nem tudom kié, azért is nem írta oda, de többször elkésítettem már, és mindig nagyon sikeres!;O)

    VálaszTörlés
  3. Gratulalok nagyon finom,egyszeru es gyorsan elkeszitheto .

    VálaszTörlés
  4. Gratulalok,nagyon finom,egyszeru es gyorsan elkeszitheto.

    VálaszTörlés