ZABPEHELYKEKSZ ÁFONYÁVAL ÉS/VAGY CSOKIVAL
24 kis keksz
1/2 csésze dió vagy pekándió pirítva, aprítva
8 dkg puha vaj
1/2 csésze barnacukor
1 tojás
1 tk vanília esszencia
5 dkg liszt
1/4 tk szódabikarbóna
1/4 tk só
1/4 tk fahéj
15 dkg zabpehely
összesen 1/2 csésze aszalt áfonya és csokicseppek
A hozzávalókat összekevertem, a tésztát megfeleztem.
Az egyik részéhez az áfonyát a másikhoz a csokicseppeket /fekete és fehér/ kevertem.
24 kanálnyit adagoltam /én kekszsütőlemezen sütöm, de sütőpapírral bélelt tepsin süti az eredeti/ és 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütöttem.
Latsia:
- az eredeti recept ennek a duplája és ITT van
Mennyei finom ez a keksz!!!!!........
VálaszTörlésMost találtam csak az oldaladra, de gyakori vendég leszek :)))))
Köszi Kata!:O))
VálaszTörlés