2008. november 16.

CSIRKE TIKKA MASALA



CSIRKE TIKKA MASALA

4-6 főre

4 csirkemellfilé
2 hagyma
1 piros chillipaprika
1 ujjnyi darabka friss gyömbér
1 csokor koriander
olaj, és egy darabka vaj
1/2 doboznyi a 283 gr-os Patak's tikka masala curry pasztából
só, bors
1 doboz aprított paradicsom - 40 dkg
1 doboz kókusztej - 400 ml
2 dl joghurt
mandulaforgács
1 citrom

Előkészítés:
Darabold fel a húst 2cm-es csíkokra.
Hámozd meg, vágd félbe és vágd vékony szeletekre a hagymát.
Vágd vékony karikákra a chillipaprikát és a meghámozott gyömbért.
Aprítsd fel a koriandert.

Egy nagy magasfalú serpenyőben, vagy egy lábasban a forró vaj és olaj keverékére tedd a hagymát a chillit és a koriandert.
Pirítsd amíg kicsit megbarnul és megpuhula hagyma.
Tedd hozzá a tikka masala curryt és a húst, forgasd jól össze, sózd-borsozd.
Keverd bele a paradicsomot és a kókusztejet, és töltsd meg az egyik dobozát vízzel, és azt is keverd hozzá.
Forrald fel, majd takarékra véve főzd 20 percig.
Gyakran nézz rá, nehogy odakapjon, és ha szükséges, még adj hozzá kis vizet.
Ha kész, sózd-borsozd, de óvatosan, mert elég aromás az étel.
Tálaláskor kínáld basmati rizzsel, joghurttal és citrommal, szórd meg egy kis korianderrel és mandulaforgáccsal.

Latsia:
- isteni finom, mi naan kenyérrel ettük
- nem kaptam curry pasztát, csak szószt, az viszont 400 gr-os, így vizet semmit nem tettem hozzá!

2 megjegyzés:

  1. Nice blog.
    Beautiful pictures. Wow...

    Please visit:

    http://holidayinparadise.blogspot.com

    Keep blogging.
    Good job.

    VálaszTörlés