GESZTENYÉS TRÜFFELHASÁB
40 dkg főtt gesztenye
10 dkg cukor
10 dkg vaj darabokra vágva
10 dkg 70%.os feketecsoki darabolva
3 ek tej
1 tk vanília
2 ek konyak
tetejére:
10 dkg 70%-os feketecsoki
2,5 dkg vaj
1 ek tejszín
porcukor a szóráshoz
Keverd a mixerrel krémesre a gesztenyét a cukorral.
Tedd a csokit a vajjal és a tejjel egy lábosba és kevergetve olvaszd össze.
Keverd hozzá a vaníliát és a konyakot.
A lábos tartalmát keverd a cukros gesztenyéhez és a mixerrel kevertesd krémesre.
Egy kivajazott kis hosszúkás formát bélelj ki fóliával és öntsd bele az egészet.
Simítsd el a tetejét, takard le fóliával és hűtsd be 24 órára.
Fordítsd egy lapos tálra, húzd le a fóliát róla, és öntsd le a megolvasztott és összekevert csoki-vaj-tejszín keverékkel.
Tedd vissza a hűtőbe, amíg megdermed.
Szórd meg porcukorral és vágd vékony szeletekre.
Tejszínhab vagy vaníliapuding jól illik hozzá.
Latsia:
- én féladagot csináltam és a főtt gesztenye helyett kész gesztenyemasszából
- nem pihentettem 24 órát, reggel megcsináltam, délután bevontam a csokival
-isteni finom, Karácsonyra előjegyezve!!!
Látom inspirálnak a Good Food receptjei! Ezt én is jól kinéztem magamnak! :-D
VálaszTörlésHuh, ez tömör gyönyör, nagyon jól néz ki, én is feljegyzem :). (Csak google fiókkal rendelkezők kommentelhetnek nálad?) nemisbéka
VálaszTörlésA kész gesztenyemasszával a cukrot is kiváltottad (mert azok már eleve cukrozottak általában)? Én is kinéztem a Good Foodból :)
VálaszTörlésLatsia!
VálaszTörlésnagyon kevés időm van mostanában, talán majd december közepétől lesz több.
csodás dolgokat készítesz, mint mindig. na és a fotók, meseszépek.
én nem tudok jól fotózni, tanulnom kell még e téren.
milyen képszerkesztőt használsz?
puszillak!!!kis hercegnőt hol láthatom?
Szia Millie, igen, mindig megveszem az újságot, nagyon szeretem a receptjeiket;O)
VálaszTörlésCsináld meg isteni!!!
Szia nemisbéka, mindjárt megnézem a beállításokat és aha nem, akkor lehetővé teszem, biztosan nem jól állítottam be.
VálaszTörlésNem annyira tömör ám, mint a képen, na jó, azért könnyű sem, igazi vendégváró és pillanatok alatt készen van!
Szia Zsófi, nem, a cukrot azt beletettem, mert az én gesztenyemasszámban nem volt, és a feketecsoki talán akkor is elbírta volna, ha lett volna benne...?
VálaszTörlésMindenesetre nagyon finom és szépen megdíszítve Karácsonyra is jó kis édesség.
Szia Pazsukám!!!!
VálaszTörlésA feliratozáshoz kérdezed a képszerkesztőt? Collage maker-t.
Ördi jól van, küldök majd mailben képet, jó? Néha a Dolce-ra is teszek fel...
Puszillak!!!
Latsia!
VálaszTörlésA collage maker nekem is megvan, de azt hittem valami mással szerkeszted.
Megyek megnézem a kisasszonyt.
Puszillak!!!