2008. november 15.

GESZTENYÉS TRÜFFELHASÁB


GESZTENYÉS TRÜFFELHASÁB 

40 dkg főtt gesztenye
10 dkg cukor
10 dkg vaj darabokra vágva
10 dkg 70%.os feketecsoki darabolva
3 ek tej
1 tk vanília
2 ek konyak

tetejére:
10 dkg 70%-os feketecsoki
2,5 dkg vaj
1 ek tejszín
porcukor a szóráshoz

Keverd a mixerrel krémesre a gesztenyét a cukorral.
Tedd a csokit a vajjal és a tejjel egy lábosba és kevergetve olvaszd össze.
Keverd hozzá a vaníliát és a konyakot.
A lábos tartalmát keverd a cukros gesztenyéhez és a mixerrel kevertesd krémesre.
Egy kivajazott kis hosszúkás formát bélelj ki fóliával és öntsd bele az egészet.
Simítsd el a tetejét, takard le fóliával és hűtsd be 24 órára.
Fordítsd egy lapos tálra, húzd le a fóliát róla, és öntsd le a megolvasztott és összekevert csoki-vaj-tejszín keverékkel.
Tedd vissza a hűtőbe, amíg megdermed.
Szórd meg porcukorral és vágd vékony szeletekre.
Tejszínhab vagy vaníliapuding jól illik hozzá.

Latsia:
- én féladagot csináltam és a főtt gesztenye helyett kész gesztenyemasszából
- nem pihentettem 24 órát, reggel megcsináltam, délután bevontam a csokival
-isteni finom, Karácsonyra előjegyezve!!!

9 megjegyzés:

  1. Látom inspirálnak a Good Food receptjei! Ezt én is jól kinéztem magamnak! :-D

    VálaszTörlés
  2. Huh, ez tömör gyönyör, nagyon jól néz ki, én is feljegyzem :). (Csak google fiókkal rendelkezők kommentelhetnek nálad?) nemisbéka

    VálaszTörlés
  3. A kész gesztenyemasszával a cukrot is kiváltottad (mert azok már eleve cukrozottak általában)? Én is kinéztem a Good Foodból :)

    VálaszTörlés
  4. Latsia!

    nagyon kevés időm van mostanában, talán majd december közepétől lesz több.
    csodás dolgokat készítesz, mint mindig. na és a fotók, meseszépek.
    én nem tudok jól fotózni, tanulnom kell még e téren.
    milyen képszerkesztőt használsz?
    puszillak!!!kis hercegnőt hol láthatom?

    VálaszTörlés
  5. Szia Millie, igen, mindig megveszem az újságot, nagyon szeretem a receptjeiket;O)
    Csináld meg isteni!!!

    VálaszTörlés
  6. Szia nemisbéka, mindjárt megnézem a beállításokat és aha nem, akkor lehetővé teszem, biztosan nem jól állítottam be.
    Nem annyira tömör ám, mint a képen, na jó, azért könnyű sem, igazi vendégváró és pillanatok alatt készen van!

    VálaszTörlés
  7. Szia Zsófi, nem, a cukrot azt beletettem, mert az én gesztenyemasszámban nem volt, és a feketecsoki talán akkor is elbírta volna, ha lett volna benne...?
    Mindenesetre nagyon finom és szépen megdíszítve Karácsonyra is jó kis édesség.

    VálaszTörlés
  8. Szia Pazsukám!!!!

    A feliratozáshoz kérdezed a képszerkesztőt? Collage maker-t.
    Ördi jól van, küldök majd mailben képet, jó? Néha a Dolce-ra is teszek fel...
    Puszillak!!!

    VálaszTörlés
  9. Latsia!

    A collage maker nekem is megvan, de azt hittem valami mással szerkeszted.
    Megyek megnézem a kisasszonyt.
    Puszillak!!!

    VálaszTörlés