MOZART-GOLYÓK
Ez az egyik kedvenc karácsonyi bonbonom, amióta elkészítettem és közreadtam, csak követői vannak:-)
200 g nugát
200 g marcipánmassza
2 ek rózsavíz
pár csepp keserűmandula aroma
10 g darabolt pisztácia
125 g szitált porcukor
100 g csokibevonó vagy csoki
200 g marcipánmassza
2 ek rózsavíz
pár csepp keserűmandula aroma
10 g darabolt pisztácia
125 g szitált porcukor
100 g csokibevonó vagy csoki
A hideg nugátot darabokra / 1,5 x 1,5 cm / vágjuk és golyókat formázunk belőle, hidegre tesszük.
A marcipánmasszát puhára keverjük és hozzádolgozzuk a rózsavizet, az aromát, valamint a pisztáciát.
Majd a porcukrot is.
A masszából egy kb. 2 cm széles rudat formázunk és annyi szeletre vágjuk, ahány nugátgombóckánk van.
A szeleteket egy porcukrozott felületen simára nyomjuk a tenyerünkkel.
Rátesszük a nugát-golyókat és belecsomagoljuk, majd golyóvá formázzuk, kicsit hidegre tesszük.
Olvasztott csokiba mártjuk és hűlni hagyjuk.
A marcipánmasszát puhára keverjük és hozzádolgozzuk a rózsavizet, az aromát, valamint a pisztáciát.
Majd a porcukrot is.
A masszából egy kb. 2 cm széles rudat formázunk és annyi szeletre vágjuk, ahány nugátgombóckánk van.
A szeleteket egy porcukrozott felületen simára nyomjuk a tenyerünkkel.
Rátesszük a nugát-golyókat és belecsomagoljuk, majd golyóvá formázzuk, kicsit hidegre tesszük.
Olvasztott csokiba mártjuk és hűlni hagyjuk.
Latsia:
Nem tartozik kedvenceim közé a marcipán nyújtása, ezért:- vagy készen veszem kinyújtva, vagy mint most is:
- a kész masszát nem nyújtom, hanem lecsípek belõle egy darabkát, golyóvá formázom és a 2 tenyerem közt lapítom ki, majd ebbe teszem a nugátgolyót, és összezárom, gombóccá formálom
- nekem több /igazi/ csoki kellett a bevonáshoz
- a tetejét darabolt pisztáciával és cukorgyönggyel díszítettem
Gyönyörűek lettek :-)
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésNagyon szép!:)
Nugát beszerzésére tudnál tippet adni Bp-en?