2008. december 2.
STOLLEN MUFFINFORMÁBAN
STOLLEN MUFFINFORMÁBAN
Nagy jövőt jósolok ennek a finomságnak, kedvenc lesz;O)
alaptészta:
1,2 dl víz
2,5 dkg vaj
7,5 dkg liszt
1 ek cukor
2 tojás
főtészta:
7,5 dkg vaj
5 dkg cukor
1 cs. van.cukor
csipet só
1-1 késhegynyi fahéj és szegfűszeg
1-1 késhegynyi szerecsendió és kardamom
1 tojás
20 dkg liszt
2 tk sütőpor
15 dkg mazsola
5 dkg kandírozott narancshéj
5 dkg aprított mandula
Az alaptésztához a vizet felforraljuk és belekeverjük a vajat, lisztet és a cukrot, folyamatosan keverve, amíg a tészta elválik az edény aljától. /Pár perc/
Áttesszük egy nagy tálba és hozzákeverjük a tojásokat, hűlni hagyjuk.
Közben a főtésztához a vajat a cukrokkal habosra keverjük és folyamatosan hozzáadagoljuk a fűszereket és a tojást.
A sütőporral elkevert lisztet a mazsolával, a citromhéjjal és a mandulával folyamatosan belekeverjük.
A 2 tésztát összekeverjük és egy kikent muffinforma mélyedéseibe töltjük.
180 fokon /légkeverés 160 fok/ aranybarnára sütjük.
Még melegen meglocsoljuk olvasztott vajjal és megszórjuk porcukorral.
Nyamm:O)
Latsia:
- sülés előtt egy kicsit meg kell simítani a tetejét vizes kézzel, akkor egyenletesebb lesz a teteje
- nem nő meg sülés alatt, úgyhogy tele lehet tenni vele a muffinformát
- ISTENI!
Szia,
VálaszTörlésez a stollen nagyon jól hangzik, mindenképpen kipróbálom!!! Kösziii!
Jaaa, és Csibe = Csibecsoda (nlc) ;)
VálaszTörlés