2009. április 22.

SLOW-COOKED BÁRÁNYCOMB



SLOW-COOKED BÁRÁNYCOMB


Régóta készülök erre a sütésre, sztem nem tud finomabb lenni egy hús, mint ezzel a módszerrel.
Kívül ropogós belül omlós, egyszerűen csodálatosan finom.
Az 5-6 órás sütögetéshez nem volt kedvem, így a 3 órást választottam 160 fokon és nem bántam meg.
Életem legfinomabb sülthúsa lett, és ráadásul bárányból, amiért nem rajongok különösképpen, de így akár a kedvencemmé is válhat...

1 báránycomb - 2,5 kg
5 nagy fej hagyma
1 marék friss kakukkfű
só, bors
3 dl félédes vörösbor

A húst megmostam és forró olajon serpenyőben jól körbesütöttem, aranybarna színűre, kb. 5 perc alatt.
A húst félretettem és a "levében", a felszeletelt hagymát átforgattam, 5 percig pároltam.
Egy tűzálló tálba tettem, ráfektettem a kakukkfüvet, majd ráhelyeztem a húst.
Felöntöttem a borral és lefedtem, 160 fokos sütőben 3 óra alatt készresütöttem.
A húst egy tálra tettem és a szószt pürésítettem, a hús mellé kínáltam.

1 megjegyzés: