MARGIT TÉSZTA / Bigacsiga2
10 dkg margarin
25 dkg cukor
4 tojás sárgája
ezeket jó alaposan kikeverjük.
25 dkg liszt
1 cs. sütőpor
1 citrom leve, héja
6 evőkanál tej
6 evőkanál durvára vágott dió
ezeket hozzákeverjük a tojásos masszához.
4 tojás fehérjét kemény habbá verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
Vajjal kikent tepsiben öntjük és kb. 160-180 fokon 20-30 percig ill. tűpróbáig sütni.
Ez egy kisebb tepsi adag, passzol hozzá valami öntet, vagy puding vagy fagyi.
Latsia:
- nagyon-nagyon finom puha, laza szerkezetű süti, legközelebb tortához fogom felhasználni a hagyományos piskóta helyett, mert sokkal finomabb!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése