2009. július 1.

CSERESZNYÉS RÓZSATORTA







CSERESZNYÉS RÓZSATORTA

Épp cseresznye imádatunkat éljük, ezért ez a sokadik cserkós recept:O)
Ez a 3. rózsaformában sütött édesség, a másik 2 almás illetve banános volt, de így nyáron ez a tutibb...
A tésztája inkább kuglófos, úgyhogy nekünk kicsit fullasztó önmagában, de délután vaníliafagyival, vagy egy reggeli kávéval azért tán legyűrjük...:O)))

10 dkg vaj
15 dkg cukor
1 cs.vaníliás cukor
5 tojás
15 dkg joghurt
1/2 citrom reszelt héja
pár csepp keserűmandula olaj
30 dkg liszt
1 tk sütőpor
1/2 pohár cseresznye magozva - felezve / vagy meggy

A vajat kikeverjük a cukorral és a vaníiliás cukorral.
Belekeverjük a tojásokat, a joghurtot, a mandulát és a citromhéjat.
Összeforgatjuk a lisztet a sütőporral, és a krémes masszához forgatjuk óvatosan.
A tésztát a szilikonformába öntjük, megszórjuk a cseresznyével, kicsit megnyomkodjuk, később a sütés alatt úgyis lesüllyednek maguktól.
200 fokos sütőben 1 óra alatt alatt megsütjük.
Tűpróba.

Latsia:
- sztem 3 tojás is elég bele
- dupla adag cseresznyét tettem bele

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése