2009. július 30.

SERTÉSSZELET KORIANDERES GOMBAMÁRTÁSSAL


SERTÉSSZELET KORIANDERES GOMBAMÁRTÁSSAL / Latsia

A gombamártást legtöbbször petrezselyemmel készítem, de most korianderrel próbáltam, és nagyon finom lett.
Cipruson nagyon sok koriandert használunk, sós sütibe, salátába, innen az ötlet.

1 ek olaj
4 vékony szelet sertéshús
só, bors
1 marék vargányagomba
1,5 dl tejszín
1 tk húsleves esszencia vagy 1/4 húsleveskocka
1 tk keményítő
friss koriander
zölborsó úgy 2 maréknyi

A húsokat a forró olajon hirtelen kisütöm, fűszerezem, félreteszem.
A beáztatott gombát a tejszínben a levessel megmelegítem, egyszer felforralom, a keményítővel a mártást besűrítem.
Megszórom a friss korianderrel, elkeverem és a húsra öntöm.
Párolt vagy főtt zöldborsóval tálalom.

2 megjegyzés: