2009. augusztus 19.

CRESCIONDA - AMARETTI SZELET




CRESCIONDA - AMARETTI SZELET

A minap volt egy kis időm végre és nézegettem egy pár újságot, köztük volt az alábbi a recept is, asszem a Nők Lapja konyhában.
Ez a süti nagyon megosztotta a véleményeket...volt akinek nagyon ízlett, volt aki szerint semmi extra, és volt aki azt mondta, soha többet...
Mindenesetre sztem 1x mindenképpen érdemes megpróbálni...;O)
Bemásolom szó szerint:

20 dkg amaretti keksz
4 tojás
3 ek kakaópor
3 ek porcukor
1 ek liszt
5 dl tej
vaj és liszt a tortaforma kikenéséhez

Törjük össze egy nagy tálban a kekszet, adjuk hozzá a lisztet és a kakaót.
Keverjük el a tojásokat a porcukorral, majd adjuk hozzá a tejet is.
Öntsük össze a folyékony és a száraz hozzávalókat és botmixerrel keverjük teljesen homogénre.
A masszát / kifejezetten folyékony, ne ijedjünk meg! / kivajazott, kilisztezett, nem kapcsos tortaformába öntsük, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig süssük.
Bogyós gyümölccsel vagy - ha még van - eperrel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése